Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ
ΣΠΕΡΝΟΥΝ ... ΣΠΡΑΟ
θα θερίσουν θύελλες!

Ενα πρώτο μήνυμα αγώνα έστειλαν χτες με την πανελλαδική απεργιακή τους κινητοποίηση οι οικοδόμοι, καθώς και οι εργαζόμενοι του Θριάσιου Πεδίου, ενώ τη σκυτάλη παίρνουν αύριο οι συνταξιούχοι

Μια πρώτη γεύση για τις "θύελλες" που θα υποχρεωθεί πολύ σύντομα να αντιμετωπίσει, στο βαθμό που θα επιχειρήσει να κάνει πράξη τις - υπαγορευμένες από την ίδια - κατευθύνσεις της "έκθεσης Σπράου" για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, πήρε χτες η κυβέρνηση. Τόσο από τη μεγάλη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των οικοδόμων, όσο και από τους εργαζόμενους του Θριάσιου, που πραγματοποίησαν στάση εργασίας και μαχητική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας.

"Μ' αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση", διαμήνυσαν οι οικοδόμοι απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, απαιτώντας ταυτόχρονα από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να φύγει ΤΩΡΑ από το τραπέζι του "κοινωνικού διαλόγου".

Τη σκυτάλη του αγώνα παίρνουν αύριο, Πέμπτη, οι απόμαχοι της δουλιάς, με παναττικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο,που οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων στις 10 πμ στην πλατεία Κάνιγγος, προειδοποιώντας με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και για "θερμό χειμώνα".

Στο μεταξύ χτες η κυβέρνηση, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, χαρακτήρισε την "έκθεση Σπράου" ως "τεκμηριωμένη εναλλακτική λύση" και άφησε να εννοηθεί ότι αυτή θα αποτελέσει τη βάση του "κοινωνικού διαλόγου" για το ασφαλιστικό!


ΣΕΛ.  2,    16  -  17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ