Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΠΝΟΥ
Συνεχίζουν την αποχή οι εργαζόμενοι

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους με αποχή από κάθε εργασία εκτός γραφείου, είναι οι εργαζόμενοι του Εθνικού Οργανισμού Καπνού, μέχρι να επιλυθούν τα οικονομικά προβλήματα του οργανισμού και να τους καταβληθούν τα οδοιπορικά και οι υπερωρίες τους.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθνικού Οργανισμού Καπνού (ΠΟΣ - ΕΟΚ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Γεωπόνων(ΠΣΓ - ΕΟΚ): "Παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Εθνικού Οργανισμού και του υπουργού Γεωργίας για άμεση και οριστική επίλυση του οικονομικού προβλήματος του ΕΟΚ, ο οργανισμός εξακολουθεί να παραμένει σε οικονομικό αδιέξοδο. Γι' αυτό συνεχίζουμε την πλήρη επ' αόριστο αποχή από κάθε είδους κίνηση εκτός γραφείου για εκτέλεση υπηρεσίας".

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση έγκριση και χορήγηση του υπόλοιπου ποσού της αναγκαίας επιχορήγησης του ΕΟΚ για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του, μέχρι τέλους του έτους 1997, καθώς και την άμεση εξόφληση από τον ΕΟΚ των οφειλόμενων πάσης φύσεως αποδοχών στους εργαζόμενους (υπερωρίες, οδοιπορικά, εξαιρέσιμα). Ακόμα ζητούν, την πρόβλεψη επαρκούς επιχορήγησης στον προϋπολογισμό του υπουργείου Γεωργίας έτους 1998 για τον ΕΟΚ.

Τέλος, οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και καθιστούν υπεύθυνους την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Γεωργίας και Οικονομικών, καθώς και τη διοίκηση του ΕΟΚ, για τις συνέπειες που θα προκύψουν από την απεργία. Συνέπειες που αφορούν τις εξαγωγές των καπνών, την καταβολή των προκαταβολών στους παραγωγούς, την αναβολή των αγορών των καπνών, τους στρεμματικούς ελέγχους και την εκτίμηση των καταστροφών από τις ιώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ