Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΠΟΛΙΑ
Κυκλοφοριακό έμφραγμα εδώ και 5,5 χρόνια

Συγκέντρωση με συμβολικό αποκλεισμό της οδού Σιώκου, πραγματοποίησαν χτες οι κάτοικοι των Σεπολίων διαμαρτυρόμενοι για την κυκλοφοριακή συμφόρηση της περιοχής τους σε σημείο επικίνδυνο. Η τυπικά προσωρινή, αλλά στην πραγματικότητα μόνιμη κυκλοφοριακή επιβάρυνση των Σεπολίων, που ταλαιπωρεί τους κατοίκους και αποτελεί διαρκή κίνδυνο ζωής για τους μαθητές των σχολείων της περιοχής, μοιάζει με καταδίκη, την ώρα που επιλέγεται η γειτονιά τους για να συζητηθούν οι εξελίξεις σχετικά με τη δρομολόγηση ενός ήπιου τόσο περιβαλλοντικά όσο και κυκλοφοριακά μέσου μεταφοράς, όπως το τραμ, το οποίο όμως σύμφωνα με τα σχέδια του Δήμου Αθηναίων δε θα εξυπηρετεί τις συνοικίες και τους κατοίκους τους, αλλά μάλλον θα δρομολογηθεί σε κεντρικές λεωφόρους με τη λογική της τουριστικής χρήσης στην... πόλη των υπηρεσιών, που σταδιακά "οικοδομείται".

Γονείς, μαθητές και κάτοικοι εδώ και 5,5 χρόνια ζουν αγκαλιά με χιλιάδες αυτοκίνητα, τουλάχιστον δέκα λεωφορειακές γραμμές και όλη τη βαριά κυκλοφορία προς Αθήνα, που έχει διοχετευτεί στις οδούς Αυλώνος, Σιώκου και Καλαμά, όταν έγιναν στην περιοχή μονοδρομήσεις λόγω έργων. Τότε τους είχαν πει ότι το μέτρο είναι προσωρινό, η ταλαιπωρία τους θα διαρκούσε το πολύ ένα δίμηνο, αλλά μέχρι σήμερα επιβεβαιώνεται ο ελληνικός κανόνας "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού".

Αντίθετα από τις υποσχέσεις, ο κυκλοφοριακός φόρτος μεγάλωσε καθώς κατά τις εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας του Ροσινιόλ, το ρεύμα προς Εθνική οδό εκτράπηκε στους ίδιους στενούς και ακατάλληλους δρόμους, οι οποίοι σε πολλά σημεία δεν έχουν καν πεζοδρόμιο, αφού ξηλώθηκε για να μεγαλώσει το οδόστρωμα.

Αυτούς τους δρόμους όμως, εκτός από τα οχήματα, όπως μας είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 128ου Δημοτικού Σχολείου, Π. Ανωγιάτη,"χρησιμοποιούμε εκατοντάδες γονείς και μαθητές και έτσι όπως έχουν γίνει σήμερα "θέλεις άγιο" για να τους περάσεις...".

Στην περιοχή υπάρχουν το 128ο Δημοτικό Σχολείο, το 54ο και 53ο Γυμνάσιο και Λύκειο και λίγο πιο κάτω δύο ακόμη δημοτικά σχολεία. Να σημειώσουμε ότι ακριβώς πάνω απ' τη Σιώκου περνούν οι γραμμές του ΟΣΕ, όπου παρατηρείται επίσης κυκλοφοριακή συμφόρηση στο ύψος της διασταύρωσής τους με τη Λιοσίων. Τουλάχιστον εκεί υπάρχει φανάρι. Αντίθετα, παρά τις διαμαρτυρίες και τις εκκλήσεις των κατοίκων, φανάρι δεν τοποθετείται στη διασταύρωση Λιοσίων και Σιώκου, με τη δικαιολογία, όπως απάντησε η Τροχαία στους κατοίκους, ότι πρόκειται για προσωρινό πρόβλημα εξαιτίας έργων.

Στο βρόντο έχουν πέσει και οι διαμαρτυρίες στο ΥΠΕΧΩΔΕ, όπου κάθε φορά "μας παραπέμπουν από τον Αννα στον Καϊάφα, απ' τη δήθεν αναρμόδια υπηρεσία στη δήθεν αρμόδια και τούμπαλιν, για να μην αναλάβουν την ευθύνη", ενώ οι αρμόδιοι του Δήμου Αθηναίων μας συστήνουν "υπομονή".

"Την προηγούμενη σχολική χρονιά, μετά από διαμαρτυρίες, είχαν τοποθετήσει τροχονόμους, σημειώνει η Π. Ανωγιάτη. Αλλά μετά από μία βδομάδα τους απέσυραν". Στο μεταξύ, τα ατυχήματα έχουν γίνει καθεστώς στην περιοχή. Μέχρι τώρα τα θύματα, οι πεζοί, έχουν γλιτώσει με μικροτραυματισμούς. Θα τους ακούσουν οι αρμόδιοι όσο είναι καιρός, ή θα περιμένουν πρώτα κάποιο δυστύχημα για να αντιδράσουν; Εχουν ήδη περάσει 5,5 χρόνια...

Γερ. ΤΡ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ