Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΕ - ΟΤΑ
Δώστε τα αναδρομικά

Την έντονη διαμαρτυρία της για τη μη απόδοση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης των αναδρομικών του επιδόματος 18.000 δραχμών σε δόσεις, από την κυβέρνηση και την επακόλουθη μη καταβολή τους στους δημοτικούς υπαλλήλους, εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ - ΟΤΑ), με επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών.

Στην επιστολή τονίζεται ότι αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης είναι να μην καταβάλλονται τα αναδρομικά στους εργαζόμενους. "Ετσι, συνεχίζει η Ομοσπονδία, στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που υπάρχει λόγω της πολιτικής λιτότητας, προστίθεται ακόμα ένα βάρος για τους εργαζόμενους. Και τούτο μόνο για τους Δήμους, αφού στο Δημόσιο έχουν καταβληθεί από τις αρχές Αυγούστου". Παράλληλα, η ΠΟΕ - ΟΤΑ χαρακτηρίζει αδιανόητο "να δίνεται η αφορμή, με βάση τα παραπάνω, στις Δημοτικές Αρχές να μην υλοποιούν την καταβολή, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται σε βάρος των εργαζομένων, το "παιχνίδι" της μετάθεσης ευθυνών".

Η Ομοσπονδία απαιτεί από την κυβέρνηση "να γίνουν οι κατανομές από το υπουργείο και οι δημοτικές αρχές να μην " κρύβονται" πίσω από τέτοιες διαδικασίες, γραφειοκρατικές ενδεχομένως αδυναμίες και να "χύνουν νερό στο μύλο" της πολιτικής που διαιωνίζει τη λιτότητα σε βάρος μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ