Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΗΤΡΩΟ ΑΓΡΟΤΩΝ
Ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες

Μητρώο ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών, που αναγκάζονται να ετεροαπασχολούνται, προκειμένου να επιβιώσουν, ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση στο τέλος του μήνα, αφού, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν περισσότεροι από 330.000 ενδιαφερόμενοι, πετιούνται εκτός Μητρώου Αγροτών.Οπως έχουν δηλώσει σχετικά ο υπουργός Γεωργίας και αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείο Γεωργίας, το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων θα ανακοινωθεί επίσημα στις 30 του Οκτώβρη - μια μέρα πριν από την τρίτη σύνοδο του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής - κι η κυβέρνηση θα δώσει πανηγυρικό τόνο στο γεγονός, επιχειρώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια των αγροτών. Μάλιστα είναι τόση η βιασύνη τους, που μετά την ανάρτηση των σχετικών πινάκων - δεν έχει γίνει ανάρτηση ακόμα στους νομούς Μαγνησίας και Ηρακλείου - δεν περιμένουν ούτε την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εντάσεων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του Νοέμβρη αρχές Δεκέμβρη.

Με τους όρους και τα κριτήρια που θέτει το υπουργείο Γεωργίας και τα οποία εναρμονίζονται με τις εντολές της ΕΕ, δε θα ενταχθούν στο Μητρώο περισσότεροι από 330.000 ενδιαφερόμενοι, στην πλειοψηφία μικρομεσαίοι αγρότες που αναγκάζονται να ετεροαπασχολούνται. Στο Μητρώο Αγροτών θα μπουν τελικά γύρω στις 480.000 με 500.000 άτομα τα οποία θα χαρακτηριστούν κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Η εξέλιξη αυτή, εκτός των άλλων, δείχνει ότι η κυβέρνηση θα πετύχει να περιορίσει τον αριθμό των αγροτών, όπως επιτάσσει η ΕΕ και η Συμφωνία της ΓΚΑΤΤ, αφού, μέσω της κατάρτισης του πολυδιαφημισμένου Μητρώου Αγροτών, το ποσοστό των αγροτών θα πέσει έτσι στο 12% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Οσο για τους αγρότες που θα ενταχθούν στο Μητρώο, η κυβέρνηση σκοπεύει να τους δώσει ειδικές ταυτότητες και μετά... ο Θεός βοηθός, αφού δεν προβλέπεται να ληφθεί κανένα μέτρο στήριξής τους, όπως π.χ. η χορήγηση φτηνού πετρελαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ