Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Το μακρύ χέρι του κράτους σας"

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα σε συζήτηση στη Βουλή για το σχέδιο "Καποδίστριας"

"Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια διοίκηση και η ύπαιθρος δεν έχουν να κάνουν με τον αριθμό των ΟΤΑ. Εχουν να κάνουν με το συγκεκριμένο τρόπο που είναι οργανωμένη η δημόσια διοίκηση, γραφειοκρατικά, για να μπορεί καλύτερα να υπηρετεί κομματικά και κυρίως μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και επίσης η Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι το "μακρύ χέρι" του σκληρά ταξικού κράτους σας".

Τα παραπάνω τόνισε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας παρεμβαίνοντας στη συζήτηση Επερώτησης βουλευτών της ΝΔ για τη διαφημιστική καμπάνια του προγράμματος "Καποδίστριας", που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Ο Στρ. Κόρακας αναφερόμενος στην επιχειρηματολογία της κυβέρνησης προκειμένου να πείσει για την αναγκαιότητα του σχεδίου "Καποδίστριας", τόνισε: "Θεωρώ αθλιότητα αυτό που προσπαθείτε να κάνετε, λέγοντας ότι όσοι κοινοτάρχες αντιδρούν, αντιδρούν για την καρέκλα και το μισθό. Ξέρετε πολύ καλά ότι πάρα πολλοί είναι αυτοί που σας έχουν προτείνει να απαλλαγούν, να καταργήσετε τα παραστατικά. Ορίστε, "ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα". Πάψτε να συκοφαντείτε, να διασύρετε ανθρώπους που αφιερώνουν τη ζωή τους σε αυτόν τον αγώνα για τα συμφέροντα της κοινότητας και των κατοίκων, για τα συμφέροντα της υπαίθρου μας. Και επειδή προέρχομαι από νησιωτικό χώρο επιτρέψτε μου να πω ότι για τα νησιά ειδικά, για εθνικούς λόγους, για την εθνική μας άμυνα, αυτό το τερατούργημα γίνεται και επίθεση ενάντια στην εθνική μας άμυνα".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι το σχέδιο "Καποδίστριας" προωθείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση για να συρρικνωθεί μεταξύ άλλων ο αγροτικός πληθυσμός και είπε ότι τα κόμματα του δικομματισμού θέλουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση "φορομπήχτη, φοροεισπράκτορα, προωθητή της αντιλαϊκής πολιτικής".

Εάν η κυβέρνηση πιστεύει ότι όλοι συμφωνούν με το σχέδιό της, συνέχισε ο Στρ. Κόρακας, γιατί δε δέχεται να "κάνουμε δημοψήφισμα στην κάθε κοινότητα; Και αν το κερδίσετε, με γεια σας και χαρά σας. Γιατί δεν το δέχεστε; Η δική σας όμως συμμετοχή περιορίζεται στο "κανένας τρόπος, καμία δυνατότητα διαφυγής δεν υπάρχει".

Αναφερόμενος στη διαφημιστική καμπάνια της κυβέρνησης τόνισε ότι είναι πρωτοφανές στα χρονικά της ελληνικής ιστορίας, νόμος ο οποίος δε συζητήθηκε καν στο Υπουργικό Συμβούλιο που δε συζητήθηκε στη Βουλή, να διαφημίζεται για να προωθηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ