Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Εξι δευτερόλεπτα για κάθε άρθρο!

Εξι δευτερόλεπτα για τη συζήτηση κάθε άρθρου! Αυτό το χρόνο θεώρησε καλό να δώσει στους βουλευτές χτες το προεδρείο της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Γεωργίας, που ρυθμίζει σειρά σοβαρών θεμάτων αρμοδιότητάς του!

Με ευθύνη του προεδρεύοντος εκείνο το διάστημα Λουκά Αποστολίδη,αποφασίστηκε η ομαδοποίηση 55 άρθρων του νομοσχεδίου και η συζήτησή τους σε μόνο μία συνεδρίαση. Παράλληλα, την ίδια στιγμή αναμενόταν η κατάθεση τροποποιήσεων σε σειρά άρθρων από τον υπουργό Γεωργίας Στ. Τζουμάκα! Η τακτική αυτή επέφερε τις έντονες αντιδράσεις όλων των βουλευτών της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για εμφανέστατη υποβάθμιση του κοινοβουλευτικού έργου. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας και Σταύρος Παναγιώτου ζήτησαν να διατεθεί για τη συζήτηση μια ακόμα συνεδρίαση, αίτημα που απορρίφθηκε από το προεδρείο χωρίς καμία ουσιαστικά δικαιολογία. Εντονες αντιδράσεις υπήρξαν και από την πλευρά του προέδρου του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλα,αφού το κόμμα του έμεινε χωρίς... ειδικό αγορητή αφού παράλληλα συνεδρίαζε και Διαρκής Επιτροπή της Βουλής. Ιδιαίτερα, πάντως, στηλιτεύτηκε η τακτική αυτή της κυβέρνησης να "ξεμπερδεύει" με τα νομοσχέδια που καταθέτει, υποβαθμίζοντας τη συζήτηση και τις θέσεις των άλλων κομμάτων στη Βουλή.

Στην παρέμβασή του - κάτω από το καθεστώς της προαναφερθείσας πίεσης - ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις που προωθεί το νομοσχέδιο, το οποίο και καταψηφίζει το ΚΚΕ. Εστιάζοντας σε συγκεκριμένα σημεία:

  • Για τις ρυθμίσεις που αφορούν το ΕΘΙΑΓΕ σημείωσε ότι υποβαθμίζεται η αγροτική έρευνα, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση στο αντικείμενο της αγροτικής έρευνας.
  • Για την αποπληρωμή των βαμβακοπαραγωγών κατήγγειλε το προκλητικό χάρισμα δισεκατομμυρίων προς τους εκκοκκιστές από χρήματα των ίδιων των βαμβακοπαραγωγών χωρίς παράλληλα να "δίνεται δεκάρα στο Οργανισμό Βάμβακος" από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Για την κτηνοτροφία σημείωσε ότι το πρόβλημα της κτηνοτροφικής παραγωγής δεν μπορεί να λυθεί μέσω των προγραμμάτων και την πολιτική της Ε Ε, όπως προβλέπει το σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου.
  • Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα άρθρα 39 και 55 του νομοσχεδίου, με τα οποία γίνεται παρακράτηση 2% του αγροτικού εισοδήματος ενώ παράλληλα αυξάνεται σε 3% η ειδική ασφαλιστική εισφορά των αγροτών, μέτρα που όπως επισήμανε ο Στ. Παναγιώτου αποτελούν μια ακόμα αφαίμαξη των αγροτών.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου ολοκληρώνεται σήμερα με τη συζήτηση των τροπολογιών των κομμάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατάθεση τριών τροπολογιών από το ΚΚΕ (2021-06-16 00:00:00.0)
Κατάθεση τριών τροπολογιών από το ΚΚΕ (2021-06-16 00:00:00.0)
Η ηθική ασύμβατη με την εμπορευματοποίηση (2005-11-02 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1998-07-30 00:00:00.0)
Αδικίες στις αποζημιώσεις βαμβακοπαραγωγών (1997-06-14 00:00:00.0)
Πρόκληση και εμπαιγμός για τους αγρότες (1996-12-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ