Πέμπτη 30 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ενισχύεται ο ρόλος του διοικητή

Με τη συζήτηση των άρθρων του νομοσχεδίου για τη ναυτική εκπαίδευση, συνεδρίασε χτες το Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής, η ψήφιση των άρθρων του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα με τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας, την οποία ζήτησε για τροπολογία που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι δεν υπήρχαν στην αίθουσα αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Με παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη, η ονομαστική ψηφοφορία ορίστηκε για την επομένη.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση των άρθρων ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου τόνισε, αναφορικά με τα άρθρα που προβλέπουν τη λειτουργία και τη διοίκηση των ναυτικών σχολών, πως "ουσιαστικά τη διοίκηση ασκεί ο διοικητής, ο οποίος διορίζεται από το ΥΕΝ και έχει τις βασικές αρμοδιότητες. Το συμβούλιο των ΑΕΝ (σχολές) έρχεται να ενισχύσει το ρόλο του διοικητή. Μέσα από αυτό εξασφαλίζεται ο στρατιωτικός χαρακτήρας των ΑΕΝ, πράγμα το οποίο δε μας βρίσκει καθόλου σύμφωνους. Επίσης ο διοικητής, ενώ ασκεί διοίκηση παίζει και το ρόλο αξιολογητή του προσωπικού".

Παράλληλα επισήμανε πως "εμείς βλέπουμε τη ναυτική εκπαίδευση ενταγμένη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ως τριτοβάθμια εκπαίδευση εννοούμε τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Η θέση μας είναι ΤΕΙ και ΑΕΙ να αποτελούν μια ενιαία ανώτατη εκπαίδευση. Σε ό,τι αφορά το διδακτικό προσωπικό προτείνουμε την ανάλογη διαβάθμιση που υπάρχει στα ΑΕΙ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ