Πέμπτη 30 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Πόθεν έσχες" των βουλευτών

Τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αλλά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνο Σημίτη, ανέδειξε ως τους πλουσιότερους πολιτικούς αρχηγούς η καθιερωμένη δημοσιοποίηση του "πόθεν έσχες" των βουλευτών. Συγκεκριμένα, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε για το 1997 καθαρό εισόδημα 36.631.094 δραχμών, ενώ διαθέτει ακίνητη περιουσία εκατοντάδων εκατομμυρίων, στην οποία δεν υπήρξαν φέτος μεταβολές. Οσο για το εισόδημα του πρωθυπουργού, αυτό ανέρχεται σε 44.608.000 δραχμές, ενώ διαθέτει καταθέσεις 45 εκατομμυρίων δραχμών καθώς και λογαριασμούς σε φράγκα σε τράπεζα της Γαλλίας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, δήλωσε εισόδημα της τάξης των 82.176.000 δραχμών προερχόμενο και από επενδύσεις, ενώ διαθέτει από κοινού με τον πατέρα του ομόλογα του δημοσίου αξίας 106 εκατομμυρίων δραχμών. Οσον αφορά τον πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο, δήλωσε εισόδημα 26 εκατομμυρίων δραχμών και ομόλογα αξίας 61 εκατομμυρίων δραχμών, ενώ ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, δήλωσε εισόδημα 27 εκατομμυρίων δραχμών.

Να επισημάνουμε ότι τόσο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, όσο και όλοι οι βουλευτές του ΚΚΕ, επισημαίνουν στις δηλώσεις τους, πως το ετήσιο ποσό της βουλευτικής τους αποζημίωσης εισπράττεται από το ΚΚΕ για τις ανάγκες του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ