Πέμπτη 30 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μια ... "παρένθεση"

Τώρα, που, όπως μάθαμε από τον εκπρόσωπο του Κ. Σημίτη, τα όσα συνέβησαν τα τελευταία 24ωρα, στο πλαίσιο των δηλώσεων και αντιδηλώσεων μεταξύ αμερικανικής και ελληνικής πλευράς, ήταν μια "παρένθεση που πρέπει να κλείσει", αξίζει να κάνουμε μια ανακεφαλαίωση.

  • Ο κύριος Κλίντον είναι "ψεύτης". Δεν το λέμε εμείς. Ο κύριος Πάγκαλος το είπε. Ομως, προχτές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Ρέππας, είπε και κάτι άλλο: Οτι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι καλές. Σημειωτέον ότι την ίδια μέρα ο κύριος Πάγκαλος δήλωσε, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ότι πρέπει "να πιστεύουμε πάντα ό,τι λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος"... Συμπέρασμα, οι σχέσεις της κυβέρνησης με τον "ψεύτη" είναι "καλές".
  • Οι Αμερικανοί πρέπει να αφήσουν τους λαούς της περιοχής στην ησυχία τους. Δεν το λέμε εμείς. Ο κύριος Πάγκαλος το είπε. Ο ίδιος που είπε, επίσης, ότι πρέπει να πιστεύουμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που, με τη σειρά του, μας είπε ότι οι σχέσεις των κυβερνήσεων Ελλάδας - ΗΠΑ είναι καλές. Συμπέρασμα: Οι σχέσεις της κυβέρνησης με τους "ψεύτες" που καταδυναστεύουν τους λαούς της περιοχής - όπως λέει ο κ. Πάγκαλος - είναι "καλές"...
  • Οι Αμερικανοί, σε ό,τι αφορά τη στάση τους έναντι του Κυπριακού, κινούνται παρά και ενάντια στις αποφάσεις του ΟΗΕ. Δεν το λέμε εμείς. Ο κύριος Πάγκαλος το είπε. Ομως ο κύριος Ρέππας - για τον οποίο ο κύριος Πάγκαλος έχει πει ότι πρέπει να πιστεύουμε εκείνα που λέει - είπε ότι οι σχέσεις της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ είναι καλές. Συμπέρασμα: Οι σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τις ΗΠΑ, που τορπιλίζουν τη δίκαιη λύση του Κυπριακού, είναι "καλές".

***

Κάπως έτσι έκλεισε ο κύκλος των "λεονταρισμών" της κυβέρνησης, για να ξαναμπούμε στα πελάγη της "ελληνοαμερικανικής φιλίας", με τον αέρα που δίνει στα πανιά της εξάρτησης και της υποτέλειας ένα ακόμα "συγνώμη" απέναντι στους ιμπεριαλιστές. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ένας ακόμα κύκλος αναζήτησης, από την εγχώρια ολιγαρχία, της αναβάθμισής της, στο πλαίσιο των μικροϊμπεριαλιστικών μεγαλοϊδεατισμών της στην περιοχή. Κάπως έτσι γράφεται η ιστορία των κινδύνων, που εγκυμονεί για το λαό και τη χώρα η εμπλοκή της Ελλάδας στο αμερικανοΝΑΤΟικό άρμα.

***

Για τη χώρα μας, για το λαό μας, η κυριαρχία των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, επί της Ελλάδας, πρέπει, πράγματι, να αποτελέσει μια ιστορική παρένθεση. Θα το καταφέρει, αργά ή γρήγορα, ο αγώνας αυτού του τόπου να διαφεντεύει ο ίδιος το μέλλον του. Και τότε, μαζί με αυτήν την παρένθεση που θα πεταχτεί στα σκουπίδια της ιστορίας, μαζί της θα πεταχτούν οι ραγιάδες, οι μαριονέτες και οι συνεργάτες των ΗΠΑ, με τους οποίους η κυβέρνηση έχει "καλές" σχέσεις...

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ