Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
Μερική αντιμετώπιση των προβλημάτων

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας μέχρι τις 22 του Οκτώβρη

Οι τελευταίες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και των γονέων παιδιών με ψυχικές διαταραχές, έφεραν κάποιο αποτέλεσμα. Η διοίκηση του Κέντρου ενημέρωσε χτες το σύλλογο εργαζομένων ότι εκτός από το ποσό των 135 εκατομ. δραχμών - υπήρχε στο προϋπολογισμό του Κέντρου - εγκρίθηκε και ένα ποσό ύψους 500 εκατομ. δραχμών. Αυτό σημαίνει ότι θα καλυφθεί το έλλειμμα μέχρι το τέλος του χρόνου στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής, βασικά προγράμματα, όπως τα εργαστήρια κοινωνικού αποκλεισμού, δε θα διακοπούν - τουλάχιστον προσωρινά - οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα Σεπτέμβρη και Οκτώβρη, καθώς και τα αναδρομικά από την ισχύ του νέου μισθολογίου και του επιδόματος των 18.000 δραχμών.

Στη χτεσινή γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας, που ξεκίνησαν στις 6 Σεπτέμβρη, μέχρι την Τετάρτη 22 του Οκτώβρη. Τη μέρα εκείνη, η διοίκηση του Κέντρου υποσχέθηκε να καταβάλει στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα του Σεπτέμβρη. Τα υπόλοιπα, μαζί με την εξόφληση του Οκτώβρη, δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθούν στο τέλος του μήνα.

Είναι πάντως γεγονός ότι με την τακτική αυτή που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν επιλύεται το πρόβλημα. Απλώς, κλείνουν "τρύπες". Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, για το 1997 είχε εγκριθεί ποσό 1 δισ. για μισθολογικά και λειτουργικές δαπάνες, ενώ χρειάζονταν 2 δισ. δραχμές. Οσον αφορά τα παιδιά με ψυχικές διαταραχές που παρακολουθούν επιδοτούμενα προγράμματα για επαγγελματική κατάρτιση, δεν έχουν λάβει από την αρχή του χρόνου το επίδομα που ανέρχεται στο ποσόν των 3.000 δραχμών τη μέρα.

Αν, λοιπόν, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας δεν προνοήσει για το 1998, με προϋπολογισμό που να καλύπτει τις ανάγκες του Κέντρου, η ίδια κατάσταση όχι απλώς θα επανέλθει, αλλά ενδέχεται να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ