Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο

Ενοχλημένος εμφανίστηκε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Ρωμαίος, από τη συνδικαλιστική δραστηριότητα των πρωτοβάθμιων σωματείων των αστυνομικών, που όπως είναι γνωστό προχωρούν σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση χρόνιων αιτημάτων. Οταν ο υπουργός ρωτήθηκε αν αληθεύει ότι οι άνδρες των ΜΑΤ που μεταφέρθηκαν στη Χαλκιδική ενόψει των κινητοποιήσεων των κατοίκων της Ολυμπιάδας απέχουν από το συσσίτιο, είπε ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Και αναφερόμενος σε κάποιο συνδικαλιστή, που υποστήριξε πρόσφατα ότι οι άνδρες των ΜΑΤ κοντεύουν να "τρελαθούν" επειδή τους έχουν εσώκλειστους μέσα σε ένα ξενοδοχείο στη Χαλκιδική, είπε ότι δεν είναι κατά του συνδικαλισμού, αλλά έτσι όπως τον ασκούν το τελευταίο διάστημα υπερβαίνει τα όρια... και ότι "οι συνδικαλιστές πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν είναι όπως οι συνάδελφοί τους του υπόλοιπου δημόσιου τομέα".

Και ενώ τα σωματεία της επαρχίας ετοιμάζονται πυρετωδώς για την πραγματοποίηση πανελλαδικής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής σε συνεργασία με την τοπική Ενωση Αξιωματικών εξήγγειλε για αύριο το απόγευμα στις 6.30 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κάνιγγος. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης των αξιωματικών καλεί τους αστυνομικούς να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση "για να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους και να αποδείξουν ότι αξίζουν καλύτερη μεταχείριση". Το σωματείο με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι τα προβλήματα των αστυνομικών έχουν τεθεί από 2ετίας στους αρμόδιους παράγοντες, οι οποίοι επικαλούνται την άρνηση του υπουργείου Οικονομικών να συναινέσει στην επίλυσή τους.

Ενδεικτικό παράδειγμα της τακτικής με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους αστυνομικούς είναι η μη καταβολή της αποζημίωσης στους16.060 αστυνομικούς που απασχολήθηκαν στη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στίβου στην Αθήνα. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε δηλώσει τρεις φορές ότι... καταβάλλεται το επίδομα στις προσεχείς ημέρες. Μόλις χτες ξαναδήλωσε ότι το σχετικό κονδύλι για να εκταμιευτεί πρέπει να έχει εγκριθεί και από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Α. Φούρα, ο οποίος, όμως δεν ήταν διατεθειμένος μέχρι σήμερα να το πράξει. Αυτό, σύμφωνα με τον Γ. Ρωμαίο, θα γίνει σήμερα, οπότε οι αστυνομικοί καλώς εχόντων των πραγμάτων θα εισπράξουν την αποζημίωση το Νοέμβρη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ