Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
Σε αντίσταση και αντεπίθεση καλεί η ΔΕΕ
  • Ξεκινούν σήμερα και ολοκληρώνονται στις 15 Νοέμβρη οι συνελεύσεις στους συλλόγους δασκάλων
  • Κάλεσμα αγώνα για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής - αντεργατικής πολιτικής, απευθύνει η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών"

Ξεκινούν σήμερα οι εκλογοαπολογιστικές Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων δασκάλων και νηπιαγωγών, που πραγματοποιούνται στη σκιά των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων και των αντισυνταξιοδοτικών σχεδίων της κυβέρνησης και λίγο πριν την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού. Η ανάγκη για αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων στον κλάδο υπέρ της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών" (ΔΕΕ), αποτελεί προϋπόθεση για αντιστροφή αυτής της πολιτικής.

Την "αντίσταση και αντεπίθεση για περιφρούρηση των δικαιωμάτων και για νέες κατακτήσεις", προβάλλει ως πρώτη ανάγκη η ΔΕΕ στη διακήρυξή της μπροστά στις συνελεύσεις του κλάδου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 15 Νοέμβρη και θα εκλέξουν τα νέα Διοικητικά Συμβούλια των διδασκαλικών συλλόγων. Και απευθύνει κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να εκφράσουν έμπρακτα την αγανάκτησή τους ενάντια στην αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική, καταψηφίζοντας όλες εκείνες τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που συναινούν στις αντιεκπαιδευτικές επιλογές. Για τη ΔΕΕ, οι εκλογοαπολογιστικές Γενικές Συνελεύσεις πρέπει να έχουν και χαρακτήρα αντίστασης στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, για να καλέσουν την πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ να επανεξετάσει τη στάση της και να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" στη διακήρυξή της επισημαίνει τις επιπτώσεις της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, για τους οποίους ειδικότερα τονίζει ότι "αυτός ο νόμος, που καταργεί την επετηρίδα και επιβάλλει την αστυνομοκρατία των πολλαπλών αντιεκπαιδευτικών αξιολογήσεων, μας θέλει πολιτικά όμηρους, απασχολήσιμους και χειραγωγήσιμους, να διαπαιδαγωγούμε δουλόφρονες μαθητές".

Απευθυνόμενη στους δασκάλους και νηπιαγωγούς η ΔΕΕ τονίζει: "Εμείς, ως ΔΕΕ, πιστεύουμε ότι απέναντι στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και στο αντεργατικό μέτωπο κυβέρνησης, ΣΕΒ, Ευρωπαϊκής Ενωσης και συμβιβασμένων συνένοχων συνδικαλιστικών ηγεσιών, θα πρέπει να αντιτάξουμε το δικό μας πανεκπαιδευτικό και πανεργατικό μέτωπο, την ενιαία αντίσταση και αντεπίθεση". Αναφερόμενη ειδικότερα στο ρόλο των άλλων παρατάξεων, η ΔΕΕ τονίζει: "Συνένοχες σ' αυτή τη βάρβαρη αντεργατική και αντιεκπαιδευτική πολιτική, που η κυβέρνηση προωθεί, είτε απευθείας είτε μέσω του "κοινωνικού διαλόγου" - απάτη μαζί με τα κόμματα του φιλομααστριχτικού τόξου, είναι και οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ στο ΔΣ της ΔΟΕ αλλά και τα στελέχη των επονομαζόμενων "Παρεμβάσεων" στους συλλόγους, που ψήφισαν από κοινού μη αγώνες και αποδοχή του αντιεκπαιδευτικού νόμου με αποσπασματικές φραστικές κορόνες, μόνο εν μέρει, για την επετηρίδα και την αξιολόγηση, αφήνοντας στο απυρόβλητο τη συνολική αντιλαϊκή στρατηγική αυτού του νόμου".

Η ΔΕΕ αγωνίζεται και διεκδικεί

Η κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου στην πράξη, η ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και του εκπαιδευτικού, η χρηματοδότηση της παιδείας με το 15% του κρατικού προϋπολογισμού, η εξαίρεση της παιδείας και της υγείας από τους νόμους για την αποκέντρωση, αποτελούν από τους πρωταρχικούς στόχους πάλης της ΔΕΕ, η οποία κατεβαίνει στις εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις με ολοκληρωμένο διεκδικητικό πλαίσιο. Ανάμεσα σε άλλα η ΔΕΕ θέτει ως στόχους πάλης, το ΔΣ της ΔΟΕ να επανεξετάσει τη στάση του και να απευθύνει κάλεσμα απειθαρχίας στην αξιολόγηση με κάλυψη των εκπαιδευτικών και να μη νομιμοποιήσει με τη συμμετοχή του στον κυβερνητικό προσχηματικό διάλογο την υλοποίηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου. Η ΔΕΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς με την ψήφο τους να ενισχύσουν τον αγώνα για αυξήσεις 25%, για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, σύγχρονα ενιαία αναλυτικά προγράμματα, εξίσωση ωραρίου δασκάλων και καθηγητών, ολοήμερο σχολείο με δαπάνες του κράτους, κάλυψη των απωλειών από τη συνεχή λιτότητα, κατάργηση των αντισυνταξιοδοτικών - αντιασφαλιστικών νόμων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ