Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Για το δικαίωμα στη μόρφωση
  • Απέχουν σήμερα από τα μαθήματά τους οι μαθητές της Αρτας
  • Αύριο συγκέντρωση μαθητών νυχτερινών σχολείων στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία στο υπουργείο Παιδείας

Με σύνθημα "Η μόρφωση δεν είναι εμπόρευμα", οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων δίνουν αύριο την πρώτη φετινή αγωνιστική απάντηση, ενάντια στα χρόνια προβλήματα της νυχτερινής εκπαίδευσης, αλλά και για να μην εφαρμοστούν τα καταστροφικά για τη δημόσια δωρεάν παιδεία μέτρα της κυβέρνησης. Με απόφαση του Συντονιστικού Νυχτερινών Σχολείων Αθήνας, οι μαθητές θα συγκεντρωθούν στις 8 το βράδυ στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Παιδείας.

"Με το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία τα νυχτερινά σχολεία οδηγούνται στο λουκέτο, αφού τα ΤΕΛ δε θα δίνουν πτυχία", τονίζει το Συντονιστικό, υπογραμμίζοντας ότι οι μαθητές της Γ και Δ τάξης του νυχτερινού λυκείου για να περάσουν τη χρονιά θα δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις, "δηλαδή θα πηγαίνουν σε φροντιστήρια, που κανείς νυχτερινός δεν έχει χρόνο και χρήμα να δώσει".

Σε ό,τι αφορά τα νυχτερινά γυμνάσια σημειώνουν ότι και αυτά υποβαθμίζονται, αφού "θα φτιάξουν σχολεία ταχύρυθμα 2ης ευκαιρίας, που θα δίνουν τίτλους αποφοίτου γυμνασίου χωρίς στην ουσία να μαθαίνει τίποτα ο μαθητής".

"Απέναντι σε αυτή την πολιτική της κυβέρνησης, που ακολουθώντας τις οδηγίες της ΕΕ μας θέλει αμόρφωτους, φτηνό εργατικό δυναμικό, αδύναμους στα χέρια της εργοδοσίας, απαντάμε αποφασιστικά. Δε θα περάσουν αυτά τα μέτρα σε βάρος μας. Θα τα ανατρέψουμε ενωμένοι όλοι στο δρόμο του αγώνα μαζί με τα σωματεία μας και τα 15μελή", τονίζει το Συντονιστικό.

Επίσης, οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ενιαίες μαθητικές εκλογές στις 22 Οκτώβρη για 5μελή και στις 30 Οκτώβρη για 15μελή, εκλέγοντας αγωνιστικά μαθητικά συμβούλια - μπροστάρηδες στον αγώνα για τα πραγματικά προβλήματα, που θα υπερασπίζονται τις κατακτήσεις τους.

Μέσα από το διαρκή τους αγώνα οι νυχτερινοί μαθητές θα διεκδικήσουν δημόσια δωρεάν δωδεκάχρονη εκπαίδευση, την απόσυρση και τη μη εφαρμογή του νομοσχεδίου, στήριξη και επέκταση του θεσμού της νυχτερινής εκπαίδευσης, πτυχία με αντίκρισμα στην παραγωγή, μέτρα ενάντια στην ανεργία, 6ωρο με αποδοχές 8ωρου, κοινωνική ασφάλιση για όλους.

Στην Αρτα

Αποχή από τα μαθήματά τους, συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αρτας, πραγματοποιούν σήμερα οι μαθητές των λυκείων της πόλης. Η κινητοποίηση γίνεται με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Λυκείων, που έχει συγκροτηθεί.

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί όλους τους μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση και όλοι μαζί να δημιουργήσουν ένα μαχητικό μέτωπο παιδείας, που θα μπει φραγμός στην πολιτική της κυβέρνησης.

Επίσης, με ανακοίνωσή της τονίζει ότι η αντιμεταρρύθμιση του υπουργείου Παιδείας δε συμβάλλει μόνο στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, αλλά και στην υποβάθμισή της, ενώ οι διαβόητες αυτές αλλαγές δεν κάνουν τίποτα για την κάλυψη των κενών διδακτικών θέσεων, για τις απογευματινές βάρδιες, τους υπεράριθμους μαθητές, για τα ανύπαρκτα γυμναστήρια - εργαστήρια, για τα απαρχαιωμένα βιβλία, για τον αυταρχισμό στα σχολεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Mαζικές συνεδριάσεις των Συντονιστικών (2009-11-03 00:00:00.0)
Απαιτούν να μην πληρώνουν για βιβλία (2009-10-30 00:00:00.0)
Αγωνιστικός αναβρασμός στους μαθητές (2001-11-29 00:00:00.0)
Πορεία μαθητών στην Πάτρα (1998-10-01 00:00:00.0)
Συντονίζονται, κινητοποιούνται και διεκδικούν (1998-01-31 00:00:00.0)
Στους δρόμους πάλι σήμερα (1997-04-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ