Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η χτεσινή 3ωρη στάση εργασίας των διπλωματούχων μηχανικών του Δημοσίου, που διαμαρτύρονται για την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να τους αφαιρέσει τους πόρους του 6 και 7 τοις χιλίοις, με αποτέλεσμα τη μείωση των μηνιαίων εισοδημάτων τους κατά 70 με 80 χιλιάδες δρχ.

Οι μηχανικοί κατά τη διάρκεια της χτεσινής στάσης εργασίας "μπλόκαραν" τις δημοπρασίες των έργων: Κατασκευή 44 κατοικιών στις Φέρες, προϋπολογισμού 1,4 δισ. και προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 2ο Γυμνάσιο Αιγάλεω, προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων δρχ. Οι κινητοποιήσεις των μηχανικών που έχουν ξεκινήσει από τις 17 Σεπτέμβρη είχαν ως αποτέλεσμα την αναβολή δημοπρασιών έργων συνολικού προϋπολογισμού 50 δισ. δρχ. Η πρώτη φάση των κινητοποιήσεων ολοκληρώνεται την ερχόμενη Τρίτη 21 Οκτώβρη με 24ωρη απεργία, που θα "συνοδεύεται" από το μπλοκάρισμα της δημοπρασίας του έργου του ΟΑΕΔ "Ανέγερση ΚΕΤΕΚ Αρκαδίας προϋπολογισμού 2,5 δισ. δρχ.". Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση της "Ενωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών" (ΕΜΔΥΔΑΣ) στο Θέατρο ΑΚΑΔΗΜΟΣ (Ακαδημίας και Ιπποκράτους 17) στις 11.00 το πρωί και στη συνέχεια θα γίνει πορεία των μηχανικών προς το υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι τα επιδόματα που αφαιρούνται από τους μηχανικούς αφορούν στο 6 τοις χιλίοις επί των λογαριασμών των εργολάβων για τα έργα του δημοσίου και στο 7 τοις χιλίοις επί του ορίου πληρωμών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ