Σάββατο 14 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αδικίες στις αποζημιώσεις βαμβακοπαραγωγών

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Να αρθούν οι αδικίες και οι αποκλεισμοί που γίνονται με τη διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες βαμβακοπαραγωγούς, ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου, Βαγγ. Μπούτας και Αχ. Κανταρτζής.

Οπως τονίζεται στην Ερώτηση, οι ζημιές που υπέστησαν οι βαμβακοπαραγωγοί από τις βροχοπτώσεις του περασμένου καλοκαιριού, είχαν ως αποτέλεσμα την κάθετη πτώση του εισοδήματός τους. Η κυβέρνηση με την απόφασή της χαρακτήρισε ως δικαιούχους αποζημίωσης μόνο όσους έπαθαν ζημιά μεγαλύτερη από 30%. Ομως και από τους παραπάνω δικαιούχους απέκλεισαν χιλιάδες βαμβακοπαραγωγούς, επειδή ενώ είναι συνταξιούχοι, αναγκάζονται να κάνουν και κάποια μεροκάματα για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους ή συμβαίνει να διατηρούν κάποιο μικρό κατάστημα. Οι εξαιρέσεις αυτές, που αποτελούν μεγάλη αδικία για μεγάλο μέρος των βαμβακοπαραγωγών, προκάλεσαν αναστάτωση και αγανάκτηση για τον πρόσθετο λόγο ότι η οικονομική κατάσταση των αγροτών είναι απελπιστική.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ καλούν τον υπουργό Γεωργίας να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα: Πώς σκέφτεται να άρει τις αδικίες σε βάρος χιλιάδων βαμβακοπαραγωγών; Είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει αποζημίωση, ανάλογη με τη ζημιά, σε όλους όσοι επλήγησαν, όπως ήταν το αίτημα των αγροτών, ώστε να μπορέσουν να "ανασάνουν" οικονομικά;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ