Σάββατο 14 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαγωνισμός με ερωτηματικά στο υπουργείο Εξωτερικών

Ερωτηματικά προκαλεί ο ανοιχτός διαγωνισμός που προκήρυξε το υπουργείο Εξωτερικών για την εγκατάσταση νέου τηλεπικοινωνιακού δικτύου για την εξυπηρέτησή του, κόστους 480 εκατομμυρίων δραχμών και με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Τα ερωτηματικά αυτά διατυπώνονται σε Ερώτηση των βουλευτών Μπάμπη Αγγουράκη και Μήτσου Κωστόπουλου προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Εθνικής Οικονομίας και Μεταφορών -Επικοινωνιών, με δεδομένο ότι:

α) Θα προηγηθεί το ξήλωμα του σύγχρονου ψηφιακού κέντρου, που ήδη λειτουργεί στο κτίριο της οδού Β. Σοφίας και εξυπηρετεί κατά άψογο και υποδειγματικό τρόπο τις ανάγκες των υπηρεσιών που στεγάζονται εκεί. β) Στις αποθήκες του ΥΠΕΞ βρίσκεται σύγχρονο ψηφιακό κέντρο το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Κέρκυρα. γ) Η προδιαγραφόμενη λύση (Κεντρικός κόμβος με περιφερειακούς κόμβους) έχει το σημαντικό μειονέκτημα, ότι σε περίπτωση πτώσης του κεντρικού κόμβου, νεκρώνονται αυτόματα και όλοι οι περιφερειακοί κόμβοι και όλο το υπουργείο θα μένει χωρίς επικοινωνία. δ) Προδιαγράφεται η χρήση καλωδιακού συστήματος παλιάς τεχνολογίας, το οποίο θα απαξιωθεί εντός της προσεχούς δεκαετίας. ε) Ο προϋπολογισμός είναι διπλάσιος απ' αυτόν που χρειάζεται - 480 εκατομμύρια δραχμές - ενώ σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 250 εκατομμύρια δραχμές. Τέλος, ερωτώνται οι υπουργοί γιατί το ΥΠΕΞ δε συμβουλεύτηκε τον ΟΤΕ για την τηλεπικοινωνιακή του εξυπηρέτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ