• Απεργούν από Δευτέρα 23 Ιούνη οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νίκαιας
  • 48ωρη απεργία ειδικευόμενων γιατρών 17 και 18 Ιούνη
  • - Ανέβηκε το θερμόμετρο στο χώρο της υγείας, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Την ερχόμενη βδομάδα, οι... - 1997-06-14 00:00:00.0"/>
  • Απεργούν από Δευτέρα 23 Ιούνη οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νίκαιας
  • 48ωρη απεργία ειδικευόμενων γιατρών 17 και 18 Ιούνη
  • - Ανέβηκε το θερμόμετρο στο χώρο της υγείας, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Την ερχόμενη βδομάδα, οι... - 1997-06-14 00:00:00.0" /> "Θερμός" μήνας στα νοσοκομεία | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σάββατο 14 Ιούνη 1997
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 15
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    "Θερμός" μήνας στα νοσοκομεία
    • ΕΙΝΑΠ: 6ωρη στάση εργασίας στις 19 Ιούνη
    • "Μεταξά": 5ωρη στάση γιατρών στις 18 Ιούνη
    • Απεργούν από Δευτέρα 23 Ιούνη οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νίκαιας
    • 48ωρη απεργία ειδικευόμενων γιατρών 17 και 18 Ιούνη

    "Ανέβηκε το θερμόμετρο" στο χώρο της υγείας, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου "για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ" στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Την ερχόμενη βδομάδα, οι νοσοκομειακοί γιατροί του Λεκανοπεδίου Αττικής προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς αντιτίθενται στο νομοσχέδιο και εκτιμούν ότι αν ψηφιστεί ως έχει και εφαρμοστεί, θα οξυνθούν τα προβλήματα. Σύντομα, δε, θα καθοριστεί η στάση που θα κρατήσουν οι γιατροί των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα. Ειδικότερα:

    • Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) αποφάσισε εξάωρη στάση εργασίας (8π.μ. - 2μ.μ. ) στις 19 Ιούνη. Την ίδια μέρα, στις 11π.μ. οι νοσοκομειακοί γιατροί του Λεκανοπεδίου θα κάνουν γενική συνέλευση στο Νοσοκομείο "Σωτηρία". Στις 20 Ιούνη συγκαλείται και το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας για να καθορίσει τη στάση του.

    Σε δηλώσεις του χτες στο ραδιοφωνικό σταθμό "Φλας 9,61", ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Χ. Ζαχαρόγιαννης είπε ότι ο αγώνας των γιατρών έχει σκοπό να είναι τα νοσοκομεία ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο και τις υπηρεσίες τους να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες ισότιμα και δωρεάν. Στην ερώτηση αν ένα σύγχρονο νοσοκομείο μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και να μειώσει τις σπατάλες χωρίς μάνατζερ, ο Χ. Ζαχαρόγιαννης απάντησε: "Γιατί, οι πρόεδροι των νοσοκομείων είναι σήμερα κακοί και αύριο οι μάνατζερς θα είναι καλοί; Ελεύθερη δεν είναι η κυβέρνηση; Αυτή δε φτιάχνει τα ΔΣ, την πλειοψηφία δεν έχει; ". Εξέφρασε επίσης την άποψη της ΕΙΝΑΠ σύμφωνα με την οποία, την πολιτική υγείας στα νοσοκομεία να την έχει συνολικά η διοίκηση και όχι ένας άνθρωπος.

    • Για τις 18 Ιούνη αποφάσισαν πεντάωρη στάση εργασίας (9π.μ. - 2μ.μ. ) οι γιατροί του Νοσοκομείου "Μεταξά", ενώ οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας προχωρούν σε απεργία από τη Δευτέρα 23 Ιούνη.
    • Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχωρούν και οι ειδικευόμενοι γιατροί. Ο Σύλλογος Ειδικευομένων Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΣΕΙΑΠ) έχει προγραμματίσει 48ωρη απεργία στις 17 και 18 Ιούνη. Τη συμπαράστασή του προς τους ειδικευόμενους γιατρούς της Αθήνας και του Πειραιά εκφράζει με χτεσινή ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

    Σε άλλη ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ καταγγέλλει την κατάργηση του βιβλιαρίου υγείας με τη σημερινή του έννοια και της δυνατότητας επιλογής από τον ασφαλισμένο θεράποντος γιατρού, αμειβομένου κατά πράξη και περίπτωση, που οδηγεί ο προβλεπόμενος από το νομοσχέδιο Ενιαίος Φορέας Υγείας (ΕΦΥ). Κατά τα άλλα, ο ΠΙΣ τάσσεται υπέρ του ΕΦΥ. Τη θέση αυτή είχε εκφράσει και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μ. Καλοκαιρινός στην τοποθέτησή του στη Βουλή, τη δεύτερη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή.

    ΕΙΝΑΠ: 6ωρη στάση εργασίας (8 π.μ. ) - 2μ.μ. ) στις 19 Ιούνη.

    "Μεταξά": 5ωρη στάση γιατρών στις 18 Ιούνη

    Απεργούν από Δευτέρα 23 Ιούνη οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νίκαιας

    • 48ωρη απεργία ειδικευόμενων γιατρών 17 και 18 Ιούνη.

    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ