Σάββατο 14 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
12,5 χρόνια στον Μονσελά

Σε δωδεκάμισι χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε χτες από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ο σαραντάχρονος παρκαδόρος Ματθαίος Μονσελάς για το φόνο της οδοντιάτρου Γεωργίας (Γιόλας) Βαγενά στις 11 - 1 - 1994 στη Βραβρώνα.

Το δικαστήριο με ψήφους 5 - 2 τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, όπως και πρωτόδικα. Επίσης, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Δύο μέλη (ένορκοι) είχαν την άποψη ότι η κατηγορία έπρεπε να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία με συναίνεση που τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος και επισύρει ποινή φυλάκισης από δύο μέχρι πέντε χρόνια.

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε στην αγόρευσή του τη μη μετατροπή του κατηγορητηρίου, θεωρώντας, ωστόσο, ότι αρμόζει στον κατηγορούμενο να αντιμετωπιστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή επιείκεια. Επί της ποινής πρότεινε την ελάχιστη που προβλέπει ο νόμος για την ανθρωποκτονία από πρόθεση (10 χρόνια).

Ο ίδιος ο Μ. Μονσελάς χαρακτήρισε "πολύ σωστή" την ποινή που του επιβλήθηκε. Υπενθυμίζεται ότι η πρωτόδικη ποινή του ήταν δώδεκα χρόνια και εννιά μήνες κάθειρξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ