Σάββατο 14 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Ψάχνει να βρει δικαιολογίες ο ΟΛΠ

Στη δικαιολογία "κατασκευάζουμε εθνικής σημασίας έργα", κατέφυγε ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), για να απαντήσει στις καταγγελίες του Δήμου Περάματος σχετικά με τις μεθοδεύσεις που κάνει, προωθώντας τη δημιουργία εμπορικού λιμανιού, μπαζώνοντας το λιμανάκι κάτω από την πλατεία Λαού.

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε ο ΟΛΠ, προσπαθεί - χωρίς να το καταφέρει - να κάνει το μαύρο - άσπρο, για να απαντήσει στις καταγγελίες που έκανε ο δήμαρχος σε προχτεσινή συνέντευξη Τύπου. Ο ΟΛΠ συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του, αφού αναλώνεται σε μια σειρά εκφράσεων, για να δηλώσει την περιβαλλοντική του ευαισθησία, υποστηρίζει ότι με το μπάζωμα θα αναβαθμιστεί η περιοχή και ότι θα γίνει ένα έργο "εθνικής σημασίας". Υποστηρίζει ακόμα ότι τα έργα δε θα καταργήσουν τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, αφού θα σταματήσουν στα όρια της εταιρίας Πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ, χωρίς να μιλάει για το τμηματικό μπάζωμα της παραλίας, που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγα χρόνια πολύ πριν από το Πέραμα και κοντεύει να φτάσει μέχρι το τέλος του. Πριν δύο χρόνια μάλιστα μπάζωσε το λιμανάκι στην περιοχή Κερατόπυργου και το άφησε αναξιοποίητο. Σήμερα κάνει το ίδιο στο λιμανάκι κάτω από την πλατεία Λαού. Στην ανακοίνωση βέβαια ο ΟΛΠ αποκαλύπτει ότι τελικά τα έργα στη συγκεκριμένη περιοχή, την οποία έχει παραχωρήσει στο Δήμο, θα την κάνει εμπορικό σταθμό πλοίων που θα συνδέεται μάλιστα μέσω σιδηροδρομικής γραμμής με το Σταθμό Μεταφόρτωσης του ΟΣΕ στο Θριάσιο Πεδίο. Κατά τα άλλα ο ΟΛΠ υποστηρίζει ότι συμβάλλει στην αναβάθμιση των κατοίκων, παραχωρώντας την περιοχή στο Δήμο, αφού την καταστρέψει πρώτα με τη δικαιολογία ότι η χρήση και η εκμετάλλευση του Αιγιαλού και της παραλίας ανήκει στον ΟΛΠ.

Ο Γιάννης Πατσιλινάκος, δήμαρχος Περάματος, μιλώντας στο "Ρ" για την απάντηση του ΟΛΠ επισημαίνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΟΛΠ καταφεύγει στη δικαιολογία της "εθνικής σημασίας έργα". "Με αυτή τη δικαιολογία έχει καταστρέψει όλη την περιοχή και έχει δημιουργήσει τις σημερινές απάνθρωπες συνθήκες για μια πόλη που τον ανέχεται εδώ και χρόνια. Το μπάζωμα για τον ΟΛΠ έχει λεφτά και δεν τον συμφέρει να το σταματήσει", είπε ο δήμαρχος. Να σημειώσουμε ότι μετά τη μήνυση που έκανε προχτές ο δήμαρχος Περάματος για το παράνομο μπάζωμα χτες το μεσημέρι με την παρουσία εισαγγελέα σταμάτησαν οι εργασίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ