Σάββατο 14 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το νέφος δεν πάει... διακοπές!

Το νέφος έκανε και χτες αισθητή την παρουσία του στην πρωτεύουσα, ενώ όλα δείχνουν πως ολόκληρο το τριήμερο θα είναι από τους ελάχιστους "κατοίκους", που θα παραμείνουν στο Λεκανοπέδιο!

Σύμφωνα με τις χτεσινές μετρήσεις του ΠΕΡΠΑ, το διοξείδιο του αζώτου έφτασε στις 10 το πρωί στην οδό Πατησίων στα 236 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, με όριο επιφυλακής τα 200. Στις 12 το μεσημέρι, τη σκυτάλη της ρύπανσης πήρε ο ρύπος του όζοντος που μετρήθηκε στα 230 μικρογραμμάρια στη Λυκόβρυση, με όριο επιφυλακής τα 180.

Μπορεί, βέβαια, πολλοί από τους κατοίκους της Αθήνας να φύγουν για το τριήμερο στην επαρχία, αλλά το νέφος θα είναι πάντα εδώ, καθώς, όπως ανακοίνωσε και το ΥΠΕΧΩΔΕ, "το επόμενο τριήμερο η ατμοσφαιρική ρύπανση θα διατηρηθεί στα ίδια περίπου επίπεδα". Το πιο άσχημο για όσους παραμείνουν στην πρωτεύουσα είναι βέβαια ότι την αύξηση του νέφους θα συνοδεύσει η σημαντική άνοδος και της θερμοκρασίας. Συγκεκριμένα, η ΕΜΥ προβλέπει ότι σήμερα το θερμόμετρο θα δείξει τους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα θα αγγίξει τους 38 βαθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ