Σάββατο 14 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΟΣΜΟΣ
Ολο και περισσότερα βάρη στους δημότες

"Σε όλα τα επίπεδα βρίσκει εφαρμογή στο Δήμο Ευόσμου η αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια. Εκτός από τους παλιούς φόρους και τα ανταποδοτικά τέλη, που αυξήθηκαν από 50% έως και 250%, έχουν επιβληθεί καινούριοι φόροι, όπως το ΤΑΠ και το ειδικό τέλος για τη συντήρηση των σχολείων. Παρ' όλη τη βαριά φορολογία που έχει επιβάλει ο δήμος στους πολίτες, συνεχίζει να είναι χρεωμένος γύρω στα 500 εκατ. δραχμές, γεγονός που οφείλεται στην κακοδιαχείριση και τη σπατάλη που επικρατεί. Χαρακτηριστικά βούλιαξαν οικονομικά τη δημοτική επιχείρηση κατασκευών, ενώ πριν λίγα χρόνια αυτή ήταν κερδοφόρα".

Τα παραπάνω τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής των συνεπών αγωνιστικών δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Ευόσμου Βασίλης Τζήκας,μιλώντας σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ευόσμου.

Αναφερόμενος στο κατασκευαστικό έργο του δήμου, επισήμανε ότι αυτό εξαντλείται σε συντήρηση των υπαρχόντων έργων και σε κάποια έργα βιτρίνας, ενώ και στον τομέα της πρόνοιας η δημοτική αρχή δεν έχει να επιδείξει κανένα θετικό μέτρο.

"Ο δήμος τα τελευταία χρόνια έχει χάσει τα αγωνιστικά και διεκδικητικά χαρακτηριστικά που είχε παλαιότερα, όταν επικεφαλής ήταν η παράταξη που ανήκει στο δικό μας ιδεολογικό χώρο. Εγκαταλείφθηκε η θέση να αποδίδεται το 8% του κρατικού προϋπολογισμού στην ΤΑ. Το νέο στοιχείο είναι ότι σήμερα στο δήμο μας αυτή η πολιτική γίνεται πιο εύκολα αντιληπτή στους δημότες και δημιουργεί αντιδράσεις", σημείωσε ακόμη ο Βασ. Τζήκας.

Μιλώντας για τη δράση της παράταξης στα 2,5 χρόνια μετά τις εκλογές, επισήμανε ότι αυτή συνέβαλε ώστε να παρθούν λιγότερο αντιλαϊκές αποφάσεις, διασφαλίζοντας με τη δράση της τα συμφέροντα του δημότη του Ευόσμου.

Τέλος ζήτησε από όλα τα μέλη και τους φίλους της παράταξης να παλέψουν μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους, για να οργανώσουν καλύτερα τον αγώνα, προκειμένου να πειστεί η πλειοψηφία των κατοίκων να συστρατευτεί για μια δημοτική αρχή που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ