Σάββατο 14 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Διογκώνεται το σκάνδαλο με τα φακελώματα

Την άμεση και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών ζητά, με απόφασή του, το 3ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών

Νέα τροπή προσλαμβάνει το σκάνδαλο με τις λίστες για τα πολιτικά φρονήματα και τους χαρακτηρισμούς για τις ικανότητες των αξιωματικών της Αστυνομίας, καθώς η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών κατήγγειλε χτες με τη λήξη του 3ου Συνεδρίου της ότι χρησιμοποιούνται στο παρασκήνιο προϊόντα εγκληματικών πράξεων για να αποδειχτούν άλλες αξιόποινες πράξεις!

Οι συνδικαλιστές αναφέρθηκαν στους διαλόγους αξιωματικών, που δημοσιεύτηκαν σε απογευματινή εφημερίδα και οι οποίοι αποτελούσαν προϊόν υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Φαίνεται ότι κάποιοι αξιωματικοί με τη βοήθεια ιδιωτικών ντετέκτιβ έθεσαν υπό παρακολούθηση τα τηλέφωνα ορισμένων υπόπτων συναδέλφων τους, για να καταφέρουν να αποδείξουν ότι οι λίστες της ντροπής φτιάχτηκαν κατά παραγγελία της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της αστυνομίας. Κι αυτό, ανεξάρτητα από τις επίσημες έρευνες που κάνει ο αττικάρχης Ιωάννης Γεωργακόπουλος.

Οι σύνεδροι με το ψήφισμά τους καλούν την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τις δικαστικές αρχές και ιδιαίτερα την πολιτική και τη φυσική ηγεσία της αστυνομίας να προχωρήσουν στην άμεση και σε βάθος διερεύνηση του θέματος, που έχει δημιουργηθεί με την ύπαρξη και τη δημοσίευση της λίστας της ντροπής. Ζητά να αποκαλυφθούν και να παραπεμφθούν οι ένοχοι και οι ενδεχόμενοι εντολείς και χρήστες αυτών των καταλόγων. Επίσης καλεί τον αρχηγό της Αστυνομίας να δηλώσει δημόσια ότι οι χαρακτηρισμοί των αξιωματικών που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ότι δεν αντλήθηκαν από τους υπηρεσιακούς φακέλους.

Και ενώ ο αττικάρχης έχει πάρει παράταση ως το τέλος του μήνα για να ολοκληρώσει την Ενορκη Διοικητική Εξέταση, χτες έγινε γνωστό ότι δόθηκε εντολή στον ταξίαρχο Παπαφίλη να διερευνήσει, αν ασκήθηκαν πιέσεις σε αξιωματικό της Σήμανσης από τον προϊστάμενό του για να υπογράψει αναφορά, που θα ενοχοποιούσε τον γενικό γραμματέα του υπουργείου και τον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού Δημόσιας Τάξης! Η αναφορά στηριζόταν στην αποκρυπτογράφηση μέρους της ταινίας της γραφομηχανής, με την οποία, σύμφωνα με καταγγελίες, γράφτηκαν οι περιβόητες λίστες. Στη συνέχεια όμως, απ' ό,τι φημολογείται, χάθηκε αυτό το σημαντικό πειστήριο, για την εμπλοκή στην υπόθεση και πολιτικών προσώπων.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης όμως αντέδρασε με νέες δηλώσεις, κάνοντας λόγο για ίντριγκες και ναυαγοσωστικές συκοφαντίες, που δεν πρόκειται, όπως υποστηρίζει, να τον αγγίξουν, απ' όπου, κι απ' όποιους κι αν προέρχονται. Επίσης ο υπουργός χαρακτηρίζει "επιπόλαιο και άστοχο το ότι κάποιοι καθ' οιονδήποτε τρόπο και με οιουσδήποτε στόχους επιχείρησαν να αναμείξουν με τις λίστες την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, που ήδη έχουν δώσει δείγματα γραφής", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δήλωσή του. Τέλος, ο υπουργός τονίζει ότι "η αξιοπρέπεια και το κύρος των υπηρετούντων στην Αστυνομία είναι αδιαπραγμάτευτα. Και όσοι επιχειρήσουν να τα διακυβεύσουν, δε θα αντιμετωπίσουν μόνο τη μήνιν της ελληνικής κοινωνίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ