Σάββατο 14 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Να σταματήσει το ξεπούλημα δασικών εκτάσεων

Το ξεπούλημα της περιοχής του πρώην στρατοπέδου Ντούνη στο Διόνυσο, συνολικής έκτασης 470 στρεμμάτων, από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ), έφεραν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος και Μπ. Αγγουράκης, προς τους υπουργούς Οικονομικών, ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών και Εθνικής Αμυνας. Την περασμένη Τετάρτη η ΚΕΔ προχώρησε σε πλειοδοτικό διαγωνισμό και έβγαλε στο "σφυρί" 12 ακόμα οικόπεδα συνολικής έκτασης περίπου 19 στρεμμάτων, από τα οποία πουλήθηκε μόνο το ένα, έναντι της τιμής των 74,025 εκατ. δρχ.

"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακολουθώντας κατά γράμμα την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, ενώ είχε αντιδράσει έντονα ως αντιπολίτευση, έρχεται σήμερα να εφαρμόσει ό,τι και η ΝΔ, χρησιμοποιώντας τα ίδια ακριβώς προσχήματα για την κάλυψη της "μαύρης τρύπας" του προϋπολογισμού", τονίζουν οι κομμουνιστές βουλευτές. "Πρόκειται, συνεχίζουν, πραγματικά περί κοροϊδίας, από τη μια να υποστηρίζει ότι με την κατάρτιση του Εθνικού Κτηματολογίου θα επιστραφούν στο δημόσιο εκτάσεις συνολικής αξίας άνω του 1 τρισ. δρχ. που κατέχουν τώρα οι καταπατητές και από την άλλη να ξεπουλά δημόσιες εκτάσεις και μάλιστα δασικές".

Υπενθυμίζεται ότι το Δασαρχείο Πεντέλης με έγγραφό του την 1.4.92 ανέφερε ότι ολόκληρη η περιοχή ήταν δασική, το 1/3 κάηκε το 1982 και κηρύχτηκε αναδασωτέα με την υπ' αριθμ. 3101/6.8.82 απόφαση του τότε νομάρχη Ανατολικής Αττικής. Μετά τα 50 περίπου στρέμματα των 30 οικοπέδων που ξεπούλησε η ΝΔ το 1992, η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει τον αφανισμό ολόκληρης της έκτασης, δυο χρόνια μετά την πυρκαγιά της Πεντέλης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν: Εάν πρόκειται η κυβέρνηση, έστω και τώρα, να σταματήσει την οικοπεδοποίηση του πρώην στρατοπέδου Ντούνη, γιατί δεν πάρθηκε υπόψη από την κυβέρνηση μελέτη της Κοινότητας Διονύσου για την αξιοποίηση όλου του χώρου για πάρκο αναψυχής, αθλητισμού και κοινωφελών λειτουργιών και ποιος είναι ο πραγματικός σχεδιασμός και τι ενέργειες έγιναν μέχρι σήμερα για να μη μετατραπεί η Πεντέλη σε οικόπεδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ