Σάββατο 14 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ
Οξυμένα και άλυτα παραμένουν τα προβλήματα

"Το 28ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) έκλεισε τις εργασίες του με την εκλογή της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας. Τα προβλήματα, όμως, των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένουν άλυτα και οξυμένα, λόγω της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής, στο όνομα της σύγκλισης των οικονομιών των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που στηρίζεται στη Συνθήκη του Μάαστριχτ".Αυτά επισημαίνει σε ανακοίνωση η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα"(ΔΕ) στους ΟΤΑ, λίγες μέρες μετά το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, όπου αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη, ενώ ήταν η παράταξη που είχε τη μεγαλύτερη αύξηση σε ψήφους και σε έδρες.

Αναφερόμενη στις κατακτήσεις του κλάδου τα 2,5 προηγούμενα χρόνια, η ΔΕ επισημαίνει ότι αυτές, έστω και αν ήταν μικρές, προέκυψαν μέσα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Αναφέρει συγκεκριμένα: "Σ' αυτές τις κατακτήσεις δραστήρια και αποφασιστική συμμετοχή είχε η ΔΕ και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Η λογική της συναίνεσης του "κοινωνικού διαλόγου" είχε και αυτή τα αποτελέσματά της σε βάρος όμως των εργαζομένων, αφού σε μεγάλα προβλήματα που είχαμε, η πλειοψηφία αρνήθηκε να μπει μπροστά και ν' αντισταθεί, καλώντας τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν και να διευρύνουν τα δικαιώματά τους. Γι' αυτό το λόγο η πλειοψηφία ήταν και θα είναι υπόλογη, όσο δε μεθοδεύει και δεν οδηγεί στη λύση των προβλημάτων του κλάδου".

Οσον αφορά το συνέδριο, η ΔΕ τονίζει ότι σ' αυτό "αντιπαρατέθηκαν δυο βασικές επιλογές για τον προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος. Η μία της συναίνεσης και του συμβιβασμού που υποστηρίχτηκε από τις ηγεσίες ΠΑΣΚΕ και ΣΥΝ και τη σιωπηρή αδιαφορία (συμφωνία) της ΔΑΚΕ. Η άλλη ήταν του αγώνα της διεκδίκησης του σταθερού ταξικού προσανατολισμού για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας που υποστηρίχτηκε από τις δυνάμεις της ΔΕ. Από την αντιπαράθεση αυτή ενισχύθηκε η άποψη που υποστηρίξαμε ως ΔΕ και αυτό φάνηκε με την άνοδο της δύναμής μας στην Ομοσπονδία από 23% του προηγούμενου συνεδρίου, σε 28%".

Η ΔΕ καταλήγει στην ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας δεν έδωσε απάντηση σε κανένα από τα προβλήματα του κλάδου, μια και δεν υπήρξαν θετικές εξελίξεις, γιατί δεν ήθελε το σταθερό αγωνιστικό προσανατολισμό με ευθύνη και των υπολοίπων παρατάξεων που συναινούσαν σ' αυτήν την επιλογή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ