Σάββατο 14 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΚΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Θα λειτουργήσουν τα λατομεία;

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Εάν τελικά θα δοθεί άδεια λειτουργίας, ώστε να συνεχίσουν να δουλεύουν στα λατομεία πλακών οι κάτοικοι της Κοινότητας Σύκης Μαγνησίας, ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Βαγγέλης Μπούτας,με Ερώτησή τους που κατέθεσαν χτες στη Βουλή.

Οπως επισημαίνεται στην Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, σε συνάντηση του Κοινοτικού Συμβουλίου Συκής Μαγνησίας στο υπουργείο Γεωργίας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, δόθηκε από την υφυπουργό κ. Σωτηρλή η διαβεβαίωση ότι οι κάτοικοι της κοινότητας θα συνεχίσουν να εργάζονται στα λατομεία πλακών, αφού στο μεταξύ έχουν υποβληθεί αρμοδίως οι μελέτες για τη λήψη της σχετικής άδειας - εκμετάλλευσης των λατομείων. Ομως την επόμενη ακριβώς μέρα (30-5-97) η κοινότητα έλαβε νέο απαγορευτικό έγγραφο του Δασαρχείου Μαγνησίας.

Με δεδομένο ότι η νέα απαγόρευση για την εκμετάλλευση των λατομείων έχει ημερομηνία έκδοσης 29-5-1997, δηλαδή την ημέρα της συνάντησης του Κοινοτικού Συμβουλίου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας, Στέφανο Τζουμάκα, εάν ισχύει τελικά η διαβεβαίωση του κ. υφυπουργού προς την κοινότητα;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ