Σάββατο 14 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΜΕ
Αντίσταση στην καταστρατήγηση της επετηρίδας

Ανακοίνωση - καταγγελία για την πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτική παρακολούθηση "σεμιναρίων επιμόρφωσης" ως προϋπόθεση για το διορισμό

"Οι προσπάθειες καταστρατήγησης της επετηρίδας, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες ιδεολογικής προετοιμασίας για την πλήρη κατάργησή της, θα προσκρούσουν στη σθεναρή αντίσταση των εκπαιδευτικών, που με την πρόσφατη μεγαλειώδη απεργία τους απέδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν τη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση και τα εργασιακά τους δικαιώματα".

Αυτό τονίζει με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ, στην οποία αναφέρεται στην εγκύκλιο που πρόσφατα εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας και που σαν στόχο έχει να πλήξει τν θεσμό της επετηρίδας διορισμού των εκπαιδευτικών.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου Παιδείας, να θεσμοθετήσει την υποχρεωτική παρακολούθηση κάποιων υποτυπωδών σεμιναρίων, ως προϋπόθεση για το διορισμό των εκπαιδευτικών, "αποτελεί άλλη μια μεθόδευση, που καταστρατηγεί την επετηρίδα, εφόσον πολλοί συνάδελφοι δε θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και έτσι θα αποκλειστούν από τους διορισμούς, ανεξάρτητα από το αν η σειρά τους στην επετηρίδα τούς παρέχει αυτό το δικαίωμα".

Τονίζεται ακόμη ότι ενώ εδώ και τέσσερα χρόνια με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας δε γίνεται εισαγωγική επιμόρφωση για τους νεοδιόριστους καθηγητές, το υπουργείο καλεί τώρα τους υποψήφιους για διορισμό σε 10ήμερη επιμόρφωση προκειμένου να θεμελιώσουν δικαίωμα διορισμού.

"Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο γεγονός της εν κρυπτώ προώθησης αυτών των διαδικασιών, που εξυπηρετούν σκοπιμότητες άσχετες με το συμφέρον της εκπαίδευσης",τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΟΛΜΕ και συνεχίζει: "Χωρίς να διασφαλιστούν προϋποθέσεις, για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι, καλούνται μέσα σε μια ημέρα (!) όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση, για να παρακολουθήσουν την παραπάνω ταχύρυθμη επιμόρφωση. Μάλιστα, σε ορισμένες Δ/νσεις Β/β'αθμιας εκπαίδευσης το σχετικό έγγραφο έφτασε 1 ή 2 μέρες αφότου είχε λήξει η σχετική προθεσμία. Και σε πολλά σχολεία της χώρας δεν έφτασε ποτέ το παραπάνω έγγραφο".

Τέλος, το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει τώρα στην πραγματοποίηση των διορισμών με βάση την επετηρίδα, διασφαλίζοντας παράλληλα το δικαίωμα των συναδέλφων που παρακολούθησαν εισαγωγική επιμόρφωση στο παρελθόν και αμέσως μετά τους διορισμούς να πραγματοποιηθεί η αναγκαία αλλά και επαρκής εισαγωγική επιμόρφωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ