Τετάρτη 11 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Αγωνιστικός αναβρασμός σε όλη τη χώρα

Αρχίζει αύριο το διήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων

Δυναμικά συνεχίζουν τον αγώνα τους οι μαθητές σε όλη τη χώρα, ενάντια στις επιλογές της κυβέρνησης για διάλυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, που επιχειρείται με τον αντιεκπαιδευτικό νόμο 2525/97. Οι μαθητές ετοιμάζουν πυρετωδώς τη διήμερη πανελλαδική κινητοποίηση, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή και που έχει αποφασιστεί από τα Συντονιστικά Μαθητών 14 πόλεων της χώρας.

Σε όλη τη χώρα συνεχίζονται οι Γενικές Συνελεύσεις των πενταμελών και δεκαπενταμελών Μαθητικών Συμβουλίων, για να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση. Αύριο Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί κατά τόπους συλλαλητήρια, ενώ την Παρασκευή θα γίνουν ενημερωτικές συσκέψεις και εκδηλώσεις με γονείς, καθηγητές και συνδικάτα. Το Σάββατο, οι μαθητές πρόκειται να ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, ενώ την ίδια μέρα θα συνεδριάσει εκ νέου το Πανελλαδικό Συντονιστικό στην Αθήνα για την οργάνωση της παραπέρα δράσης τους.

Ηδη, τα Συντονιστικά Μαθητών Αθήνας και Πειραιά έχουν προγραμματίσει για αύριο Πέμπτη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10.30 το πρωί και πορεία στο υπουργείο Παιδείας. Μέχρι στιγμής απόφαση για συμμετοχή στην κινητοποίηση έχουν πάρει οι Γενικές Συνελεύσεις 40 λυκείων στην Αθήνα και τον Πειραιά, καθώς επίσης τα Ενιαία Πολυκλαδικά Λύκεια Ηλιούπολης, Φιλαδέλφειας, Πειραιά, Κορυδαλλού και το συγκρότημα Σιβιτανιδείου, όπως και τα τοπικά Συντονιστικά στο Μπραχάμι, στην Πετρούπολη, στη Ν. Ιωνία, στη Ν. Φιλαδέλφεια, στο Κερατσίνι και το Πέραμα.

Απόφαση για συμμετοχή στη διήμερη κινητοποίηση έχουν πάρει τα Συντονιστικά Μαθητών σε Αργοστόλι,Μεσολόγγι,Λευκάδα,Γιάννενα,Αγρίνιο,Αρτα,Κέρκυρα,Χαλκίδα,Λάρισα,Βόλο,Καρδίτσα,Αλεξανδρούπολη,Ηράκλειο,Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης τα σχολεία ΕΠΛ, ΤΕΛ, Μουσικό Γυμνάσιο, Αθλητικό Γυμνάσιο, 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο, 2ο Γυμνάσιο - Λύκειο και 3ο Γυμνάσιο στη Ζάκυνθο αποφάσισαν για αύριο Πέμπτη στις 10 π.μ. συγκέντρωση και πορεία προς τη νομαρχία, όπου και θα συναντηθούν με τους αγρότες. Απόφαση για κατάληψη έχει πάρει και το ΓΕΛ Κεφαλονιάς.

Επίσης, η ΕΛΜΕ Πειραιά αποφάσισε για αύριο Πέμπτη την πραγματοποίηση 3ωρης στάσης εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. για την πρωινή βάρδια και από τις 2 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. για την απογευματινή, σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των μαθητών.

Απόφαση για συμμετοχή στη διήμερη προειδοποιητική κατάληψη έχει πάρει και το Συντονιστικό Μαθητών Νυχτερινών Σχολείων Αθήνας.Μάλιστα, την Πέμπτη το βράδυ οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό 10 δρόμων.

Στη Θεσσαλονίκη

Αγωνιστικός αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες μέρες σε γυμνάσια και λύκεια της Θεσσαλονίκης καθώς οι Συντονιστικές Επιτροπές "οργώνουν" τα σχολεία προετοιμάζοντας τη διήμερη προειδοποιητική κινητοποίηση της Πέμπτης και Παρασκευής.

Σε κατάληψη αποφάσισαν να προχωρήσουν τα σχολεία 2ο ΓΕΛ Συκεών, 1ο και 2ο ΤΕΛ Ευόσμου, 2ο και 3ο ΓΕΛ Καλαμαριάς καθώς και 1ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, ενώ μέχρι αργά χτες το βράδυ συνεχίζονταν οι συνελεύσεις των 15μελών. Αύριο,στις 11.30 το πρωί, μαθητές από όλα τα λύκεια και γυμνάσια της πόλης θα συναντηθούν στο Αγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Την Παρασκευή, 2η μέρα της κινητοποίησης, θα γίνουν στα σχολεία συσκέψεις με γονείς, καθηγητές, συνδικάτα και φορείς της πόλης ανοίγοντας έτσι ένα πλατύ πανεκπαιδευτικό παλλαϊκό μέτωπο ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προωθείται με το νόμο 2525.

Ο Χρήστος Λεβεντίδης,γραμματέας του 15μελούς του 2ου Γενικού Λυκείου Συκεών και μέλος του Συντονιστικού των Μαθητών Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στο κάλεσμα που απευθύνουν οι μαθητές προς τους συλλόγους των καθηγητών, γονέων και άλλων φορέων της πόλης, τόνισε: "Είναι πλέον αναγκαία η δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση του υπουργείου Παιδείας, που διαλύει την παιδεία και σπρώχνει τους νέους στην παραπαιδεία, στην ψευτομόρφωση, στη μισοκατάρτιση, δημιουργώντας έτσι έναν αυριανό εργαζόμενο, πειθήνιο στις ορέξεις των μελλοντικών εργοδοτών του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ