Τετάρτη 11 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΗΤΗ
Στους αγρότες η ευθύνη του αγώνα
  • Παραμένει αποκλεισμένη η Νομαρχία Χανίων
  • Συντονίζονται και στο Ηράκλειο

Οι αγρότες του Νομού Χανίων που από τη Δευτέρα απέκλεισαν τη νομαρχία παραμένουν στο... πόστο τους, παίρνοντας στα χέρια τους την υπόθεση του αγώνα, ενώ οι συμβιβασμένοι της φιλοκυβερνητικής διοίκησης της ΟΑΣ Χανίων, αφού προσπάθησαν να υπονομεύσουν τον αγώνα, τελικά "τα δίπλωσαν" και αποχώρησαν.

Η Παγχανιώτικη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα,που από χτες πήρε αποκλειστικά την ευθύνη για το συντονισμό του αγώνα, καλεί τους αγρότες του νομού να συσπειρωθούν και να κινητοποιηθούν συμμετέχοντας στον αποκλεισμό της νομαρχίας, σε συντονισμό με τους αγρότες όλης της χώρας που ξεσηκώνονται. Το απόγευμα οι αγρότες πραγματοποίησαν πορεία με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα μέσα από τους δρόμους της πόλης, ενώ για σήμερα πάρθηκε απόφαση για συμβολικό αποκλεισμό του καταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στα Χανιά. Η Παγχανιώτικη ΣΕΑ απευθυνόμενη στους εργαζόμενους του νομού τούς καλεί να συμπαρασταθούν και να στηρίξουν τον αγώνα της αγροτιάς για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που προκαλεί η ίδια πολιτική που πλήττει και τους ίδιους.

Προηγούμενα, με σχετική ανακοίνωσή της σχετικά με τη στάση των καρεκλοκένταυρων της διοίκησης της ΟΑΣ (Πρεκατσάκης και η παρέα του), τους καταγγέλλει για ξεπούλημα του αγώνα των αγροτών στην πιο κρίσιμη φάση του. Είναι ολοφάνερο, τονίζεται, ότι έχουν κάνει πίσω και στις διεκδικήσεις λύσεων στα πραγματικά προβλήματα των αγροτών του νομού. Αναζητούν άλλοθι για τη στάση τους, περιμένοντας εξαγγελίες του υπουργού Γεωργίας για δήθεν μέτρα που κάθε άλλο παρά αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των αγροτών.

Στο Νομό Ηρακλείου η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, που συγκροτήθηκε μετά την κινητοποίηση εκτόνωσης, που οργάνωσε η νόθα διοίκηση της ΟΑΣ του νομού, από τους τρεις μαζικότερους και "ζωντανούς" Αγροτικούς Συλλόγους Αρχάνων, Δήμου Ηρακλείου και Τεφελίου, οργάνωσε, χτες το βράδυ, στις Αρχάνες πλατιά σύσκεψη εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων, συνεταιρισμών και αγροτών για τον καλύτερο συντονισμό και την κλιμάκωση του αγώνα των αγροτών του νομού.

Η ΣΕΑ των αγροτών Ηρακλείου, ως γνωστόν, κατάγγειλε την υπονομευτική τακτική των νόθων της ΟΑΣ Ηρακλείου, που κάνει πλάτες στον Τζουμάκα και την κυβέρνηση, και κάλεσε τους αγρότες να μην ανεχθούν άλλο την κοροϊδία της ΟΑΣΝΗ και των ξεπουλημένων ηγεσιών των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων (ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ), που μεθοδεύουν "κινητοποιήσεις εκτόνωσης" για να αποπροσανατολίσουν και ξεγελάσουν τους αγρότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ