ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ξεχωρίζει ο Ολυμπιακός

Παραμένει η μόνη αήττητη ομάδα μετά τη νίκη επί της Εφές Πίλσεν. Σε περιπέτειες η ΑΕΚ

Κουράστηκε, αλλά κατόρθωσε να διατηρήσει το αήττητο ο Ολυμπιακός. Η Εφές Πίλσεν παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ισχυρή και το παιχνίδι κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Ντρ. Τάρλατς με ελεύθερη βολή, διαμόρφωσε το τελικό 61 - 60. "Ο Ολυμπιακός και η Εφές Πίλσεν θα δώσουν το "παρών" στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης" διέγνωσε ο Ντ. Ιβκοβιτς. Ο Ολυμπιακός τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της Α' φάσης της Ευρωλίγκα, προηγείται κατά τρεις νίκες της δεύτερης ΤΣΣΚΑ, με την οποία θα αγωνιστεί την Τετάρτη στη Μόσχα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χόκινς 2, Βούκσεβιτς 6 (2), Νάκιτς 5, Τόμιτς 3 (1), Τάρλατς 18, Καρνισόβας 17 (1), Ρότζερς 10 (2).

ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ: Τουρκσάν 10, Ναουμόσκι 20 (4), Σέλερς 3, Χάουαρντ 9, Εβλιάογλου 11 (3), Μπεσόκ 4, Οϊγκούτς, Σαρίτσα 3 (1).

Η ΑΕΚ

Σάκος του μποξ για τη Λιμόζ μετατράπηκε η ΑΕΚ στο Παρίσι. Η πρωταθλήτρια Γαλλίας παίζοντας δυνατή άμυνα, συνέτριψε την ελληνική ομάδα με 76 - 52. Από την ΑΕΚ δε διασώθηκε ουδείς και φυσικά δεν αποτελεί δικαιολογία η απουσία δεύτερου ξένου. Οι παίκτες του Ιωαννίδη μάζεψαν τόσα ριμπάουντ όσα μόνος του ο Κουτούροβιτς. Η πρόκριση δυσκόλεψε αφάνταστα για την ΑΕΚ και η νίκη στο επόμενο παιχνίδι με την Ολίμπια Λιουμπλιάνα στο ΟΑΚΑ, αποτελεί μονόδρομο.

ΡΑΣΙΓΚ: Φορτέ 6 (2), Στρίλενς 8, Αντέ Μενσά 6, Κουτούροβιτς 20, Ζιγκ 12 (2), Ρισασέ 7, Λόντσαρ 19 (2), Ρέγες 2.

ΑΕΚ: Κολντεμπέλα, Λάσα 7 (2), Πρέλεβιτς 12 (1), Παπαδόπουλος, Χατζής 5 (1), Λάρσεν 4, Κακιούζης 5 (1), Ρίβας, Αντερσεν 5, Αλεξάντερ 14.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

Α' ΟΜΙΛΟΣ: Ολυμπιακός - Εφές Πίλσεν 61 - 60, Ρεάλ Μ. - ΤΣΣΚΑ 101 - 93, Λιμόζ - Μακαμπί 78 - 77.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 12, ΤΣΣΚΑ 9, Εφές Πίλσεν 9, Μακαμπί 8, Λιμόζ 8, Ρεάλ 8.

Β' ΟΜΙΛΟΣ: ΠΑΟΚ - Πόρτο 84 - 50, Τρεβίζο - Εστουντιάντες 98 - 58, Αγκυρα - Κροάσια 78 - 69.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Τρεβίζο 11, Εστουντιάντες 10, ΠΑΟΚ 10, Αγκυρα 9, Κροάσια 8, Πόρτο 6.

Γ ΟΜΙΛΟΣ: Ούλκερ - Παρτιζάν 80 - 81, Μπαρτσελόνα - Ορτέζ 85 - 62, Κ. Μπολόνια - Χάποελ Ιερ. 73 - 51.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Κ. Μπολόνια 11, Μπαρτσελόνα 10, Παρτιζάν 10, Ούλκερ 8, Ορτέζ 8, Χάποελ Ιερ. 7.

Δ' ΟΜΙΛΟΣ: Ρασίγκ - ΑΕΚ 76 - 52, Αλμπα - Τ. Μπολόνια 95 - 79, Ολίμπια - Τσιμπόνα 59 - 76.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Αλμπα 10, Τ. Μπολόνια 10, ΑΕΚ 9, Ολίμπια 9, Ρασίγκ 8, Τσιμπόνα 8.

ΣΤΟΥΡΜ - ΑΕΚ 1 - 0
Πρόκριση με αυτοκριτική

Η Ενωση στους "8" του Κυπελλούχων, αλλά η ήττα προβλημάτισε

"Ανοιξη στην καρδιά του χειμώνα" για την ΑΕΚ αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρά την ήττα της στο Γκρατς από τη Στουρμ με 1 - 0 η Ενωση προκρίθηκε στους "8" του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Αυτό που περιμένουν τώρα οι "κιτρινόμαυροι" είναι μια καλή κλήρωση στις 17/12.

Σ' ένα σύγχρονο στάδιο, όπου το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και όχι πόλεμος, ο δικέφαλος μάλλον κατάφερε να χάσει. Επαιξε αρκετά καλά, το κυριότερο δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποίησε. Το άγχος, ο εκνευρισμός, η επιπολαιότητα, ο υπέρμετρος ατομισμός κάποιες στιγμές και η κακή απόδοση βασικών του εργαλείων (λ.χ., Σαβέφσκι) στέρησαν "την ισοπαλία ή τη νίκη που θα μπορούσαμε να πάρουμε", όπως είπε ο Ντουμιτρίου. Από την άλλη βέβαια, η παρουσία παιχτών όπως ο Ατματσίδης (και στους δύο αγώνες) αποτέλεσε το εφαλτήριο της επιτυχίας.

Ο Νικολαϊδης ταλαιπώρησε μόνος του την άμυνα αλλά δεν είχε στηρίγματα γιατί "οι άλλοι δε θέλησαν να ρισκάρουν και δε βγήκαν μπροστά" σύμφωνα με τον "Ντου Ντου". Η ατυχία (γρήγορος τραυματισμός Μαλαδένη) του άλλαξαν τα σχέδια, αφού θα χρησιμοποιούσε πιο νωρίς τον Μπατίστα, αλλά στέρησαν και τους βαθμούς της νίκης. Ηταν το 82' όταν από λάθος του πολύ καλού γενικά Βλάχου ο Σπίτερι μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο Οσιμ παραδέχτηκε πως η ΑΕΚ προκρίθηκε δίκαια και πρόσθεσε πως αυτό που κυρίως έλειπε από τους παίχτες του είναι η εμπειρία. Μερίδιο για την αποτυχία έριξε και στις ελάχιστες επιλογές που του δίνει το υλικό όταν υπάρχουν απώλειες.

ΣΤΟΥΡΜ: Σίντορτσουκ, Πος, Χάας, Ρίλαντικ, Βάστιτς, Φόντα, Ραϊνμάγιερ, Νοϊρκίχνερ (70' Μπάντερ), Μέλιχ, Χόπφερ (73' Σπίτερι), Σουπ (50' Κότσιαν). ΑΕΚ: Ατματσίδης, Κασάπης, Ντόμπος, Κωστένογλου, Βλάχος, Σαβέφσκι, Νικολαϊδης, Κοπιτσής, Μαρτσέλο (57' Μαλαδένης, 62' Μαχαιρίδης), Γκρέταρσον (89' Μπατίστα), Καλιτζάκης.

  • Καλιτζάκης, Κωστένογλου θ' απουσιάσουν από το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι, αλλά ο Ρουμάνος τεχνικός θεωρεί πως υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Τη Στουτγκάρδη που έχασε εντός έδρας από την Εκερεν με 2 - 4, αλλά προκρίθηκε, δε θέλει γι' αντίπαλο ο Ντουμιτρίου. Υπάρχουν δύο πιθανότητες η πρόκριση της ΑΕΚ να μετατραπεί σε "οικογενειακή" υπόθεση, αφού Βιτσέντζα και Σλάβια Πράγας ανήκουν επίσης στην ENIC. Με κεφαλαία γράμματα στα υπόλοιπα αποτελέσματα οι ομάδες που προκρίθηκαν:

Κοπεγχάγη - ΜΠΕΤΙΣ 1 - 1, Κοτσαέλι - ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ Μόσχας 0 - 0, ΤΣΕΛΣΙ - Τρόμσο 7 - 1, ΡΟΝΤΑ - Πρίμορι 4 - 0, ΣΛΑΒΙΑ - Νις 1 - 1, ΒΙΤΣΕΝΤΖΑ - Σαχτιόρ 2 - 1.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1
Ο Απόλλωνας απειλεί την ΑΕΚ

Εστι όπως βαδίζει η ΑΕΚ, μόνο ντέρμπι μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή συνάντησή της με τον Απόλλωνα Πάτρας στο ΟΑΚΑ. Από τους άλλους αγώνες της 8ης αγωνιστικής, ξεχωρίζει το αυριανό παιχνίδι του Αρη με τον Ηρακλή. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα το Ηράκλειο και ο Παναθηναϊκός θα πάει στην Παιανία για το παιχνίδι με τον Παπάγου. Εύκολα ή δύσκολα, ο ΠΑΟΚ αναμένεται να φύγει νικητής από τη Λάρισα, ενώ αμφίρροπες αναμένονται οι συναντήσεις του Πανιωνίου με το Περιστέρι και της Δάφνης με τον Σπόρτιγκ.

Το πρόγραμμα

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: (8η αγωνιστική) Ν. Σμύρνης 17.00: Πανιώνιος - Περιστέρι, Νεάπολης 17.00: Λάρισα - ΠΑΟΚ, Ολύμπιο 18.40: Παπάγου - Παναθηναϊκός, ΣΕΦ 17.00: Ολυμπιακός - Ηράκλειο, Δάφνης 17.00: ΑΕΚ - Απόλλωνας, ΟΑΚΑ 17.00: ΑΕΚ- Απόλλωνας Π.

ΚΥΡΙΑΚΗ: Αλεξάνδρειο 18.40: Αρης - Ηρακλής.

Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: (7η αγωνιστική) Λάρισας 17.30: Ολύμπια - Αμπελόκηποι, Ιλισίων 17.30: Ηλυσιακός - Πειραϊκός, Αλεξάνδρειο 17.30: Φίλιππος - Μαρούσι, Καισαριανής 17.30: Νήαρ Ηστ - Μακεδονικός Μίλωνα 17.30: Μίλωνας - Ιωνικός ΝΦ, ΜΕΝΤ 17.30:ΜΕΝΤ - Εσπερος.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ: (5η αγωνιστική) ΚΥΡΙΑΚΗ: Σπόρτιγκ 12.00: Σπόρτιγκ - Θρίαμβος, Ρέστειο 12.00:Π. Φάληρο - Ακαδημία, Παναθηναϊκού 12.00: Παναθηναϊκός - Μ. Αλέξανδρος, Καλλιθέας 12.00:Εσπερίδες - Ηρακλής, Καλαμαριάς 12.00: Καλαμαριά - Ολυμπιακός Β. ΜΕΝΤ 12.00:ΜΕΝΤ - Κομοτηνή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Επιστρέφει ο Τζόρτζεβιτς

"Δεν πρέπει να θεωρήσουμε το ματς στην Καβάλα εύκολο. Είναι σε ανοδική πορεία και μπορεί να μας κάνει τη ζημιά αν δεν είμαστε προσεκτικοί", δηλώνει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς για το αυριανό ματς του Ολυμπιακού στη Μακεδονική πόλη, κάτι που δείχνει πόσο υπολογίζει τον αντίπαλο. Στον αγωνιστικό τομέα ο Πρέτραγκ Τζόρτζεβιτς επιστρέφει στην 11άδα μετά την απουσία από το ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ. Θέση διεκδικούν στα χαφ οι Νινιάδης, Καραπιάλης, ενώ εκτός θα είναι ο Αμανατίδης και ίσως ο Γιαννακόπουλος. Πιθανή σύνθεση για τους Πειραιώτες: Τοχούρογλου, Μπάντοβιτς, Καραταϊδης, Ανατολάκης, Νταμπίζας, Πουρσανίδης ή Νινιάδης, Πασσαλής, Ιβιτς, Γιαννακόπουλος ή Καραπιάλης, Τζόρτζεβιτς, Οφορίκουε.

Ηρακλής - Προοδευτική σήμερα

Η αυλαία της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής ανοίγει σήμερα με τη συνάντηση του Καυτατζόγλειου. Εκεί στις 4μμ ("Super Sport") ο Ηρακλής του Γιώργου Παράσχου θα υποδεχτεί την Προοδευτική του Νίκου Κόβη.

Σήμερα, επίσης έχουμε και έναν αγώνα για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Στο Ελ Πάσο στις 3μμ η Καλλιθέα θα φιλοξενήσει τον πρωτοπόρο και αήττητο της βαθμολογίας Πανελευσινιακό.

ΒΟΛΕΪ

Ημέρα των φαβορί θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή 5η αγνωιστική στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών, αφού παρά το ότι αγωνίζονται εκτός έδρας, αναμένεται να επικρατήσουν.

Το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής θα γίνει την Δευτέρα στο κλειστό της Λεωφόρου, όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ηρακλή (17.45 μαγνητοσκόπηση απο την ΕΤ-1.).

Στο σημερινό πρόγραμμα η Ορεστιάδα εύκολα ή δυσκολα αναμένεται να περάσει νικηφόρα από τον Κτησιφώντα.

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην ακριτική Αλεξανδρούπολη όπου θα αντιμετωπίσει τον τοπικό Εθνικό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Κομοτηνή-ΠΑΟΚ (Κομοτηνή 18.00), Πανελλήνιος-ΑΕΚ (Πανελλήνιος 19.00), Αρης-Φιλία (Μίκρα 19.30), Κτησιφώντας-Ορεστιάδα (Παιανία 18.30), Εθνικός-Ολυμπιακός (Αλεξανδρούπολη 19.00).

ΠΟΛΟ
Μέρα Κυπέλλου

Χωρίς το ιδιαίτερα μεγάλο παιχνίδι διεξάγεται σήμερα η Β προκριματική φάση στο Κύπελλο Ελλάδας στο πόλο και τα φαβορί έχουν τον πρώτο λόγο, αφού αναμένεται να επικρατήσουν εύκολα ή δύσκολα.

Αναλυτικά οι αγώνες είναι: Αρης - Χίος (Ποσειδώνειο 13.30), ΠΑΟΚ - Γλυφάδα (Ποσειδώνειο 15.00), Εθνικός - Κέρκυρα (Πειραιά 16.00), ΚΟΠΙ - Χανιά (Ιλίσιο 16.00), Πάτρα - Ηρακλής (Πάτρα 16.00), ΟΦΘ - Χαλκίδα (Ποσειδώνειο 16.30), Ολυμπιακός - Ηλυσιακός (Πειραιά 18.00), Αρης Νίκαιας - Βουλιαγμένη (Νίκαια 18.00).

Εξάλλου στο Μπάρι της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας των ανδρών ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η Εθνική θα λάβει μέρος σε τουρνουά με τη συμμετοχή της Ιταλίας, της Αυστραλίας, της Κροατίας, της Ουγγαρίας, της Ρωσίας και των ΗΠΑ (4-7/12).

  • Ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε τελικά τροπαιούχος του "11ου Κυπέλλου Βουλιαγμένης", αφού στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης επιβλήθηκε της Παρτιζάν Βελιγραδίου με 9-6, παίρνοντας τη ρεβάνς για την ήττα του στα προημιτελικά με 6-7 από τους Σέρβους. Στο μικρό τελικό η "οικοδέσποινα" Βουλιαγμένη επικράτησε των Χανίων με 9-8.
ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ
Σταθερά στην 8η θέση η Ελλάδα

Σταθερά την πολυπόθητη 8η θέση στη γενική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ συνεχίζει να κρατάει η χώρα μας παρά την ήττα της ΑΕΚ από την αυστριακή Στουρμ Γκρατς, αφού η πρόκριση της Ενωση έδωσε το σχετικό βαθμό - μπόνους στην Ελλάδα.

Ετσι φθάσαμε στου 28.250 βαθμούς έναντι 27.666 της Τσεχίας που βρίσκεται στην 9 θέση και αποτελεί το μεγαλύτερο αντίπαλο της Ελλάδας στο σχετικό πίνακα. Η μάχη για την τελική θέση θα κρατήσει μέχρι το Μάρτη και θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα που θα φέρουν η ΑΕΚ και η Σλάβια Πράγας που μετέχουν στην προημιτελική φάση του Κυπελλούχων.

Τα καλά νέα όμως για την Ελλάδα ήρθαν χτες από τη Γενεύη, αφού η αυστριακή Ραπίντ Βιέννης έτυχε δύσκολης κλήρωσης με αντίπαλο τη Λάτσιο και οι πιθανότητες για πρόκριση και καλά αποτελέσματα μειώθηκαν αισθητά. Υπενθυμίζεται ότι η Αυστρία βρίσκεται σταθερά στη 10η θέση με 27.250 βαθμούς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της κλήρωσης: Λάτσιο - Ραπίντ Βιέννης, Μπράγκα (Πορτογαλία) - Σάλκε, Τβέντε (Ολλανδία) - Οσέρ, Κροάσια Ζάγκρεμπ - Ατλέτικο Μαδρίτης, Στεάουα Βουκουρεστίου - Αστον Βίλα, Αγιαξ - Μπόχουμ, Καρλσρούη - Σπάρτακ Μόσχας, Στρασβούργο - Ιντερ. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 25 Νοέμβρη και οι επαναληπτικοί στις 9 Δεκέμβρη.

ΠΑΟ

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος θα είναι το νέο πρόσωπο στην 11άδα του Παναθηναϊκού στο αυριανό ματς του Ολυμπιακού Σταδίου με την Ξάνθη. Ο Καλαματιανός μεσοεπιθετικός θα αναπληρώσει το κενό του τιμωρημένου Ερικ Μίκλαντ, ενώ για μια ακόμη αγωνιστική απών θα είναι ο Στράτος Αποστολάκης, που είναι στο στάδιο της αποθεραπείας. Στη διάθεση του Βασίλη Δανιήλ θα είναι και οι Κωνσταντινίδης, Λαγωνικάκης, που εξέτισαν την ποινή τους. Ετσι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το τριφύλλι αναμένεται να αρχίσει το παιχνίδι με τους: Βάντσικ, Γ. Σ. Γεωργιάδη, Καπουράνη, Μιλόγεβιτς, Κολιτσιδάκη, Μπασινά ή Κωνσταντινίδη, Γκούμα, Γ. Χ. Γεωργιάδη, Λυμπερόπουλο, Βαζέχα, Στράντλι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ