Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΟΥΡΜ - ΑΕΚ 1 - 0
Πρόκριση με αυτοκριτική

Η Ενωση στους "8" του Κυπελλούχων, αλλά η ήττα προβλημάτισε

"Ανοιξη στην καρδιά του χειμώνα" για την ΑΕΚ αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρά την ήττα της στο Γκρατς από τη Στουρμ με 1 - 0 η Ενωση προκρίθηκε στους "8" του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Αυτό που περιμένουν τώρα οι "κιτρινόμαυροι" είναι μια καλή κλήρωση στις 17/12.

Σ' ένα σύγχρονο στάδιο, όπου το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και όχι πόλεμος, ο δικέφαλος μάλλον κατάφερε να χάσει. Επαιξε αρκετά καλά, το κυριότερο δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποίησε. Το άγχος, ο εκνευρισμός, η επιπολαιότητα, ο υπέρμετρος ατομισμός κάποιες στιγμές και η κακή απόδοση βασικών του εργαλείων (λ.χ., Σαβέφσκι) στέρησαν "την ισοπαλία ή τη νίκη που θα μπορούσαμε να πάρουμε", όπως είπε ο Ντουμιτρίου. Από την άλλη βέβαια, η παρουσία παιχτών όπως ο Ατματσίδης (και στους δύο αγώνες) αποτέλεσε το εφαλτήριο της επιτυχίας.

Ο Νικολαϊδης ταλαιπώρησε μόνος του την άμυνα αλλά δεν είχε στηρίγματα γιατί "οι άλλοι δε θέλησαν να ρισκάρουν και δε βγήκαν μπροστά" σύμφωνα με τον "Ντου Ντου". Η ατυχία (γρήγορος τραυματισμός Μαλαδένη) του άλλαξαν τα σχέδια, αφού θα χρησιμοποιούσε πιο νωρίς τον Μπατίστα, αλλά στέρησαν και τους βαθμούς της νίκης. Ηταν το 82' όταν από λάθος του πολύ καλού γενικά Βλάχου ο Σπίτερι μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο Οσιμ παραδέχτηκε πως η ΑΕΚ προκρίθηκε δίκαια και πρόσθεσε πως αυτό που κυρίως έλειπε από τους παίχτες του είναι η εμπειρία. Μερίδιο για την αποτυχία έριξε και στις ελάχιστες επιλογές που του δίνει το υλικό όταν υπάρχουν απώλειες.

ΣΤΟΥΡΜ: Σίντορτσουκ, Πος, Χάας, Ρίλαντικ, Βάστιτς, Φόντα, Ραϊνμάγιερ, Νοϊρκίχνερ (70' Μπάντερ), Μέλιχ, Χόπφερ (73' Σπίτερι), Σουπ (50' Κότσιαν). ΑΕΚ: Ατματσίδης, Κασάπης, Ντόμπος, Κωστένογλου, Βλάχος, Σαβέφσκι, Νικολαϊδης, Κοπιτσής, Μαρτσέλο (57' Μαλαδένης, 62' Μαχαιρίδης), Γκρέταρσον (89' Μπατίστα), Καλιτζάκης.

  • Καλιτζάκης, Κωστένογλου θ' απουσιάσουν από το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι, αλλά ο Ρουμάνος τεχνικός θεωρεί πως υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Τη Στουτγκάρδη που έχασε εντός έδρας από την Εκερεν με 2 - 4, αλλά προκρίθηκε, δε θέλει γι' αντίπαλο ο Ντουμιτρίου. Υπάρχουν δύο πιθανότητες η πρόκριση της ΑΕΚ να μετατραπεί σε "οικογενειακή" υπόθεση, αφού Βιτσέντζα και Σλάβια Πράγας ανήκουν επίσης στην ENIC. Με κεφαλαία γράμματα στα υπόλοιπα αποτελέσματα οι ομάδες που προκρίθηκαν:

Κοπεγχάγη - ΜΠΕΤΙΣ 1 - 1, Κοτσαέλι - ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ Μόσχας 0 - 0, ΤΣΕΛΣΙ - Τρόμσο 7 - 1, ΡΟΝΤΑ - Πρίμορι 4 - 0, ΣΛΑΒΙΑ - Νις 1 - 1, ΒΙΤΣΕΝΤΖΑ - Σαχτιόρ 2 - 1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ