ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 22 Φλεβάρη 1998
Σελ. /48
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Η μάχη για παράδεισο και κόλαση

Δώδεκα αγωνιστικές πριν το τέλος, πώς παρουσιάζεται η κούρσα για την Ευρώπη και η αναμέτρηση για την παραμονή

Μια... ντουζίνα στροφές πριν από το τέλος του 19ου επαγγελματικού πρωταθλήματος της Α' εΕνικής και η μάχη για τις θέσεις που οδηγούν σε... παράδεισο και... κόλαση έχει κορυφωθεί. Εξι ομάδες μάχονται για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη μέσω Τσάμπιονς Λιγκ και ΟΥΕΦΑ, ενώ άλλα 7 συγκροτήματα θα δώσουν τη μάχη της επιβίωσης στη μεγάλη κατηγορία. Ας δούμε όμως τους τυχερούς και... άτυχους μνηστήρες σε κορυφή και ουρά (5 ομάδες (2 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 2 στο ΟΥΕΦΑ και 1 στο Κυπελλούχων) βγαίνουν στην Ευρώπη, ενώ άλλες 3 πέφτουν στη Β' Εθνική).

Στα ψηλά... πατώματα, ξεκινάμε με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ: Θα αντιμετωπίσει 4 από τις δύο ομάδες του γκρουπ κορυφής (δύο εκτός έδρας), 5 από αυτές που παλεύουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό και 3 λογικά αδιάφορες. Πρόβλεψη: 82 - 87 βαθμοί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Θα παίξει και με τις 5 ομάδες που κυνηγούν την έξοδο στην Ευρώπη, από τις οποίες μόνο μία θα αντιμετωπίσει εκτός ΟΑΚΑ, 4 εκτός έδρας που βρίσκονται στην ουρά και 3 αδιάφορες. Πρόβλεψη: 80 - 85 βαθμοί.

ΑΕΚ: Θα παίξει μόνο με δύο εκ των πρώτων αλλά εκτός έδρας, με 5 που πέφτουν και 5 αδιάφορες. Πρόβλεψη: 78 - 83 βαθμοί.

ΠΑΟΚ: Σκούρα τα πράγματα για το δικέφαλο. Θα αγωνιστεί με 4 από τις ομάδες της κορυφής (3 εκτός έδρας), με 5 της ουράς και 3 αδιάφορες. Πρόβλεψη: 71 - 76 βαθμοί.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Θα βρει μπροστά του και τους άλλους 5 προπορευόμενους της βαθμολογίας (3 εκτός), μόνο 3 ομάδες που προσπαθούν να σωθούν και 4 αδιάφορες. Πρόβλεψη: 62 - 67 βαθμοί.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Παίζει με τους 4 εκ των πρωτοπόρων (τους 3 τους έχει εντός), μόλις 3 ομάδες που κινδυνεύουν και 5 αδιάφορους. Πρόβλεψη: 60 - 65 βαθμοί

Ας πάμε και στους... καταραμένους που προσπαθούν με νύχια και δόντια να μείνουν στην κατηγορία:

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Εχει 5 ματς με ομάδες της ίδιας μοίρας, 4 με τους θεωρητικά μεγάλους και 3 με αδιάφορους. Πρόβλεψη: 32 - 37 βαθμοί.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Θα παίξει μόλις 3 ματς με τις πρώτες ομάδες, 6 με ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία και 3 με αδιάφορες. Πρόβλεψη: 32 - 37 βαθμοί.

ΒΕΡΟΙΑ: Με παραπάνω ματς εντός έδρας, έχει μόνο 3 μεγάλους, 5 ομόλογους της και 4 αδιάφορους. Αναμφίβολα καλό πρόγραμμα για τη "βασίλισσα". Πρόβλεψη: 34 - 39 βαθμοί.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Δύσκολο το έργο για τη "μαύρη θύελλα". Παίζει με 5 μεγάλους (στα συν οι 4 εντός), με 6 που κινδυνεύουν και με μια μόνο αδιάφορη. Πρόβλεψη: 31 - 36 βαθμοί.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Το πλέον βατό πρόγραμμα με παραπάνω αγώνα εντός. Παίζει με 2 μεγάλους. θα βρει άλλους 5 μελλοθάνατους και 5 αδιάφορες. Πρόβλεψη: 31 - 36 βαθμοί.

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Θα αντιμετωπίσει 3 από τους πρωτοπόρους, 4 συνυποψήφιους και 5 αδιάφορες ομάδες. Πρόβλεψη: 30 - 35 βαθμοί.

ΚΑΒΑΛΑ: Επίσης ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα για τον ΑΟΚ. Παίζει με 5 μεγάλους, 3 που κινδυνεύουν και 4 αδιάφορες. Πρόβλεψη: 28 - 33 βαθμοί.

Ανδρέας ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Απειλούνται Ολυμπιακός, ΑΕΚ

Οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται τον ΠΑΟΚ, ενώ η Ενωση αύριο δοκιμάζεται στη Νεάπολη από τον Ιωνικό

Ανάβει τα αίματα στην κορυφή της βαθμολογίας της Α' Εθνικής η 23η αγωνιστική, αφού οι πρωτοπόροι δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους με δύσκολους αντιπάλους.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο (17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον ανεβασμένο φέτος ΠΑΟΚ που διεκδικεί με αξιώσεις την έξοδό του στην Ευρώπη. Το κλίμα στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο θεωρείται ιδανικό μετά και τα τελευταία αποτελέσματα που ξανάφεραν στην πρώτη θέση την ομάδα του Πειραιά. Παρ' όλα αυτά, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μέσα στη βδομάδα προειδοποίησε τους παίκτες του ότι θα πρέπει να μην παρασυρθούν από τα τελευταία επιτυχή αποτελέσματα και να δείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα που αρμόζει σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Επίσης, δεδομένη είναι και η συμμετοχή του Ιλια Ιβιτς ο οποίος αποθεραπεύτηκε.

Στην αντίπερα όχθη αισιοδοξία ότι μπορούν να περάσουν από το ΟΑΚΑ χωρίς απώλειες, κάτι που θα τους κάνει να βρεθούν ακόμη πιο κοντά στην έξοδο στην Ευρώπη επικρατεί στον ΠΑΟΚ. Οι ενοχλήσεις στο πόδι του Κώστα Φραντζέσκου τρόμαξαν τους υπευθύνους του "Δικέφαλου του Βορρά", αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα ο διεθνής άσος θα δώσει κανονικά το "παρών" στην κρίσιμη συνάντηση. Η επιστροφή του Νίκου Κολομπούρδα προσφέρει μια επιπλέον λύση στην άμυνα για τον Αγγελο Αναστασιάδη. Ας σημειωθεί τέλος ότι οι Θεσσαλονικείς θα έχουν τη βοήθεια 7.500 οπαδών τους οι οποίοι θα βρεθούν στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου.

Αύριο Ιωνικός - ΑΕΚ

Με στόχο να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα της στο πρώτο παιχνίδι, αλλά και να εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπάτημα των δυο βασικών της αντιπάλων, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ αγωνίζεται αύριο στη Νίκαια (15.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) με αντίπαλο των Ιωνικό. Το κλίμα στην Ενωση δεν είναι και ιδιαίτερα ευχάριστο μετά την αναπάντεχη ισοπαλία με τον Ηρακλή στο "Ν. Γκούμας", αλλά όλοι ελπίζουν ότι μια νίκη επί του Ιωνικού θα αποτελέσει το βάλσαμο για τη συνέχεια. Η συμμετοχή του Ντέμη Νικολαϊδη θεωρείται αμφίβολη λόγω της ίωσης που απασχολεί τον παίκτη, αλλά η επιστροφή του Γιάννη Καλιτζάκη λύνει τα χέρια του Ντουμίτρι Ντουμιτρίου στην άμυνα.

Στην αντίπερα όχθη στον Ιωνικό κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα όσον αφορά τη συμμετοχή του τερματοφύλακα Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλου και του Γιώργου Νταρακλίτσα.

Συνοπτικά του υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα είναι: Καλαμάτα - Προοδευτική, Παναχαϊκή - Απόλλων Αθηνών, Βέροια - Πανιώνιος, Καβάλα - Ξάνθη, Εθνικός - Πανηλειακός, Ηρακλής - ΟΦΗ. Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 15.00.

Β' Εθνική

Εύκολο απόγευμα αναμένεται να περάσει σήμερα ο πρωτοπόρος της Β' Εθνικής Αρης που αντιμετωπίζει τη Δόξα Βύρωνα στο Χαριλάου.

Θεωρητικά εύκολο έργο έχει ο τρίτος της παρέας των πρωτοπόρων Εθνικός Αστέρας, ο οποίος αντιμετωπίζει στην Καισαριανή την Καρδίτσα. Αντίθετα ο Παναιτωλικός που προσπαθεί να ξαναγυρίσει στις επιτυχίες κοντράρεται στη Δράμα με αντίπαλο τη Δόξα που καίγεται για τους βαθμούς.

Το πρόγραμμα συμπληρώνουν οι συναντήσεις: Παναργειακός - Καλλιθέα, Λύκοι - Εδεσσαϊκός, Λάρισα - Καλαμαριά, Νίκη Β. - Πανσερραϊκός, Λεβαδειακός - Καστοριά. Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 15.00.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ