ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Φλεβάρη 1998
Σελ. /36
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε επαγρύπνηση οι εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ

Περιφρουρούν σε 24ωρη βάση το πολυκατάστημα. Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα τους, εξέφρασε χτες ο βουλευτής του Κόμματος Στρ. Κόρακας

Σε επαγρύπνηση όλο το 24ωρο εξακολουθούν να βρίσκονται οι εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ,για να αποτρέψουν πιθανή έφοδο για σφράγισμα του καταστήματος, το οποίο κηρύχτηκε την περασμένη Παρασκευή σε πτώχευση από το Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά από αίτηση εταιριών, στις οποίες οφείλεται το ποσό των 100 εκατομμυρίων δραχμών περίπου!

Το κατάστημα επισκέφτηκε χτες το μεσημέρι ο βουλευτής του ΚΚΕ, Στ. Κόρακας,ο οποίος απευθυνόμενος στους εργαζόμενους τόνισε: "Ο αγώνας σας έχει ευρύτερες διαστάσεις, γιατί αντιτάσσεται στην πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση με εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της "Λευκής Βίβλου" κτλ. Είναι γεγονός, πέρα από τα μεγαλοσυμφέροντα που κρύβονται πίσω από την ιστορία αυτή, ότι τους ενοχλεί και το ότι κρατάτε τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά σας, μ' αυτά θέλουν να τελειώνουν. Στον αγώνα σας αυτό πρέπει να επιδιώξετε την αλληλεγγύη των εργαζομένων άλλων κλάδων και των σωματείων τους, αφού η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει συμβιβαστεί".

Επιπλέον, εξέφρασε την έκπληξή του για την ταχύτητα με την οποία εκτελέστηκε η απόφαση της πτωχεύσεως και μάλιστα - όπως τόνισε - όταν εκκρεμεί η εκδίκαση της αίτησης της επιχείρησης για υπαγωγή της στο άρθρο 44. "Αν ήθελαν - συνέχισε - θα μπορούσαν να παρέμβουν τα αρμόδια υπουργεία, επικαλούνται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, όπου θέλουν όμως παρεμβαίνουν. Είναι τυχαίες οι αναβολές της εκδίκασης του άρθρου 44 και οι παρεμβάσεις της Εθνικής; Θα μπορούσαν να περιμένουν 20 μέρες, αλλιώς τι νόημα έχει να γίνει τελικά αυτή η διαδικασία, ποια επιχείρηση θα εντάξουν στο άρθρο 44, τη διαλυμένη;".

Τέλος, ο Στ. Κόρακας εξέφρασε στους εργαζόμενους την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα τους, ενώ επισήμανε ακόμα: "Είμαστε δίπλα σας και στο παρελθόν και τώρα, θα συνεχίσουμε αταλάντευτα μαζί σας, σας καλούμε να κρατήσετε την ενότητά σας σαν κόρη οφθαλμού. Μην υποκύψετε στις προσπάθειες τρομοκρατίας, συνεχίστε τον αγώνα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας σχετικά με το τι σας έλεγαν κάποιοι προεκλογικά, τι λένε τώρα, ποιοι είναι και ποιοι όχι στο πλευρό σας".

Στο μεταξύ χτες το βράδυ πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του σωματείου του ΜΙΝΙΟΝ και εκπροσώπου μίας εκ των τριών εταιριών που εμπλέκονται στη διαδικασία της πτωχεύσεως, ο οποίος δήλωσε προφορικά στο σωματείο ότι θα κάνει παρέμβαση υπέρ της ανάκλησης της πτώχευσης. Το σωματείο αναμένει την υλοποίηση της δέσμευσης αυτής, ενώ θα επιδιώξει συναντήσεις με τις δύο εταιρίες που κατέθεσαν την αίτηση πτωχεύσεως.

Το παιχνίδι συμφερόντων, που οδήγησε στην πτώχευση το ΜΙΝΙΟΝ, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.Παρακάτω στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι "η εξέλιξη αυτή αφήνει έκθετους όσους κυβερνητικούς και άλλους παράγοντες δήθεν ενδιαφέρονταν για την τύχη του ιστορικού πολυκαταστήματος, ενώ έρχεται να ακυρώσει τη διαδικασία υπαγωγής της επιχείρησης στο άρθρο 44".

Από "σαράντα κύματα"

Το ΜΙΝΙΟΝ ιδρύεται το 1934 από τον Α. Σεραφειμίδη και προμηθευτή τον Γ. Γεωργακά,τον μετέπειτα ιδιοκτήτη του.

Η ανάπτυξη του ΜΙΝΙΟΝ είναι ραγδαία, το 1963 γίνεται Ανώνυμη Εταιρία με κεφάλαιο 5.500.000 δραχμών! Το 1975 "βρίσκει" το ΜΙΝΙΟΝ με κεφάλαιο 115.000.000 δραχμών! Στις 19 Δεκέμβρη του 1980 το πολυκατάστημα καίγεται.

Η καταστροφή ήταν μεγάλη, όπως και το οικονομικό άνοιγμα του ιδιοκτήτη κι έτσι η επιχείρηση περνάει το 1983 στον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, όπου παρέμεινε έως το 1991. Τότε η κυβέρνηση της ΝΔ το παραδίδει "καθαρό" έναντι 935 εκατομμυρίων δραχμών, όταν η αξία του ξεπερνούσε τα 6 δισ. δραχμές, στους Γεωργακά, Βερνίκο, Ησαϊάδη.

Το 1992 ο Γεωργακάς αποχωρεί και το 1994 και ο Βερνίκος. Εκτοτε αρχίζει η κάτω βόλτα της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι μειώνονται στους 450 από 900 που ήταν το 1987. Αρχίζει να εφαρμόζεται η μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο.

Από το 1994 άρχισε σταδιακά και το ξεπούλημα τμημάτων - "φιλέτων". Ταυτόχρονα συσσωρεύονται χρέη προς τους προμηθευτές, παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση είχε σημαντικά κέρδη. Η έκρηξη της κακοδιαχείρισης γίνεται το καλοκαίρι του 1997, οπότε ένας ένας οι προμηθευτές σταματάνε να δίνουν εμπορεύματα. Το Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου κάνουν την εμφάνισή τους οι δικαστικοί επιμελητές με εντολές κατάσχεσης.

Το Δεκέμβρη η επιχείρηση με τη σύμφωνη γνώμη πιστωτών, κάνει αίτηση για υπαγωγή της στο άρθρο 44 του Ν.1892 για διακανονισμό των χρεών. Η εκδίκαση της αίτησης αυτής μπλοκάρεται δύο φορές από την Εθνική Τράπεζα και ορίζεται τελικά για τις 17 Μάρτη. Μεσολαβεί όμως η κήρυξη του καταστήματος σε πτώχευση μετά από αίτηση τριών εταιριών. Σήμερα το κατάστημα είναι στα χέρια των εργαζομένων που αρνούνται να επιτρέψουν στους ειρηνοδίκες να προχωρήσουν στο σφράγισμά του.

"Το ΜΙΝΙΟΝ είμαστε εμείς"

Τα χείλη ερμητικά σφιγμένα, οι λέξεις δύσκολα βρίσκουν διέξοδο, όχι όμως και τα δάκρυα. Οι εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ κατέθεσαν σ' αυτό τη ζωή τους και τα όνειρά τους. Είναι αυτοί που το ξέρουν σαν τη χούφτα τους, το πονάνε περισσότερο από τον καθένα.

Απαντάνε ψύχραιμα στις ερωτήσεις, αφού πιστεύουν ότι τίποτα δε χάθηκε ακόμα οριστικά. Ανάμεσά τους η Δέσποινα Βισβίκη και ο Τ. Εμμανουηλίδης,σύζυγοι που εργάζονται και οι δύο στο ΜΙΝΙΟΝ για 13 και 16 χρόνια αντίστοιχα. Αν το ΜΙΝΙΟΝ κλείσει, θα βρεθούν και οι δύο στο δρόμο. Οπως μας λέει η Δέσποινα, "είναι τραγικό μετά από τόσα χρόνια να έρχεται η στιγμή που να μην ξέρεις αν θα έχεις δουλιά αύριο, εμείς είμαστε δύο, πάνω στο ΜΙΝΙΟΝ είχαμε χτίσει τη ζωή μας, δεν ξέρω τι μας περιμένει, δε θέλω να σκέφτομαι, ας πούμε, πώς θα πληρώσουμε το στεγαστικό δάνειο αν απολυθούμε, προς το παρόν σκεφτόμαστε το σήμερα και τους αγώνες που έχουμε να δώσουμε ακόμα".

Ο Μανώλης Κοζαδίνος "έδωσε" 10 χρόνια δουλιάς στο ΜΙΝΙΟΝ. Γεμάτος οργή μας λέει: "Τόσους μήνες είμαστε στο δρόμο, τώρα έχουμε φτάσει στο παραπέντε. Θα συγκρουστούμε με όσους θέλουν το κατάστημα κλειστό. Δεν μπορώ να πω ψέματα, πονάμε, απογοητευόμαστε, έχουμε νεύρα, αλλά ελπίζουμε και συνεχίζουμε. Θέλω εδώ να σας πω ότι χρωστάμε στους συνδικαλιστές ένα μεγάλο "ευχαριστώ" που παραμέλησαν την προσωπική τους ζωή για μας. Αυτοί μας εμψυχώνουν και μεις ακολουθούμε, κι ας ξέρουν και η κυβέρνηση και οι ιδιοκτήτες ότι δε θα ξεμπερδέψουν μαζί μας εύκολα".

Ο Γιάννης και η Ευαγγελία Σαρρή είναι ανδρόγυνο, εργάζονται 31 και 26 χρόνια αντίστοιχα στο ΜΙΝΙΟΝ. Κουνάνε το κεφάλι στις ερωτήσεις μας και το μόνο που καταφέρνει να μας πει ο Γιάννης είναι "κανείς δε νοιάστηκε για μας από τους αρμόδιους, εμείς όμως νοιαζόμαστε για το ΜΙΝΙΟΝ, εδώ είμαστε τρεις δεκαετίες, τώρα να πάμε πού; Να βρούμε πού δουλιά; Ειδικά εμείς οι μεγάλοι που κοντεύουμε τη σύνταξη, κανένας δε θα μας προσλάβει. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, θα μείνουμε εδώ όσο πάει...".

"Ο καθένας από μας πορεύεται το δικό του προσωπικό δράμα και όλοι μαζί ένα κοινό, τι θα απογίνει με το κατάστημα που αγαπήσαμε".Επισημαίνει η πρόεδρος του Σωματείου Κάτια Νικολάου, που εργάζεται πάνω από 20 χρόνια στο κατάστημα και συνεχίζει: "Δύο δεκαετίες που είμαι εδώ περάσαμε χαρές, πίκρες, αγώνες, συγκρούσεις. Είμαστε σαν μια οικογένεια, γνωριζόμαστε μεταξύ μας, ξέρει ο ένας τα προβλήματα του άλλου και σε κάθε πρόβλημα όλοι μαζί δίναμε τη μάχη για τη λύση του. Αυτοί οι άνθρωποι, όλοι εμείς είμαστε το ΜΙΝΙΟΝ. Σήμερα, τα μεγαλοσυμφέροντα το θέλουν κλειστό, εμείς θα παλέψουμε να μείνει ανοιχτό όπως κάναμε πάντα. Ο καθένας μας αντιμετωπίζει το δικό του προσωπικό δράμα. Εγώ, 43 χρονών, που μεγαλώνω μόνη μου ένα παιδί, τι θα κάνω, πού θα πάω; Τώρα πια δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, θα συνεχίσουμε τον αγώνα".

Βάσω ΝΙΕΡΗ

Γλίτωσε παρά "τρίχα"!

Πενηντατετράχρονος οικοδόμος καταπλακώθηκε από συντρίμμια πλάκας νεοανεγειρόμενης οικοδομής και ευτυχώς απεγκλωβίστηκε σώος. Αιτία, η έλλειψη μέτρων προστασίας, καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων

Παρά "τρίχα", αποφεύχθηκε χτες ένα πολύνεκρο εργατικό δυστύχημα, ενώ τύχη "βουνό" είχε ο 54χρονος οικοδόμος Χαρίλαος Γάκης,αφού κατάφερε να βγει σώος από τα συντρίμμια πλάκας οικοδομής που κατέρρευσε και τον καταπλάκωσε. Ηταν χτες γύρω στις 12 το μεσημέρι, όταν ο Χ. Γάκης μαζί με άλλους συναδέλφους του είδαν, έντρομοι, να υποχωρεί η πλάκα του πρώτου ορόφου που έριξαν σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή επί της Θηβών 257, στην Ανθούπολη Περιστερίου. Ο Χ. Γάκης δεν πρόφτασε να απομακρυνθεί και καταπλακώθηκε από τη μέση και κάτω από μπάζα.

Για τον απεγκλωβισμό του, κινητοποιήθηκαν αμέσως οι συνάδελφοί του, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αλλά και άνδρες της ΕΜΑΚ. Μετά από προσπάθεια περίπου μιας ώρας, κατάφεραν να τον βγάλουν μέσα από τους σωρούς των τσιμέντων και ξύλων. Μετά τον απεγκλωβισμό του, ο Χ. Γάκης κατάφερε να πάει με τα πόδια από το σημείο που είχε καταπλακωθεί, ως το ασθενοφόρο. Τελικά, διαπιστώθηκε ότι έφερε ελαφρά τραύματα στο κεφάλι και στα πόδια. Για προληπτικούς λόγους, διακομίστηκε στο ΚΑΤ και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έφυγε για το σπίτι του.

Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης της οικοδομής Σ. Σφυναρολάκης 61 ετών και ο εργολάβος Σ. Γεωργίου 30 ετών και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στο εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρχιπύραρχου Β. Θεοδωρόπουλου, που ήταν ο επικεφαλής της προσπάθειας απεγκλωβισμού, η επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, αφού υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να πέσει και το υπόλοιπο τμήμα της πλάκας, πάνω στον άτυχο οικοδόμο.

Στον τόπο του ατυχήματος έσπευσε ο Δ. Βανδώρος,πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Σε δήλωσή του επέρριψε τις ευθύνες για την πτώση της πλάκας - που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή στον 54χρονο οικοδόμο και σε άλλους συναδέλφους του - στην ασυδοσία των εργολάβων, που, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, δε λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Ευθύνες επέρριψε και στον μηχανικό επίβλεψης, γιατί ενώ σίγουρα ήξερε ότι το καλούπι δεν ήταν στέρεο έδωσε εντολή να πέσει το τσιμέντο, χωρίς να υπολογίζει τη ζωή των εργαζομένων. Κατήγγειλε επίσης και το υπουργείο Εργασίας, διότι δε λαμβάνει καμία μέριμνα για τα εργατικά ατυχήματα, με αποτέλεσμα κάθε τρεις μέρες να υπάρχει και ένας νεκρός.

Στη Χαλκίδα διαδηλώνουν οι άνεργοι

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Στη Χαλκίδα διαδηλώνουν σήμερα στις 9 το πρωί οι άνεργοι της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, οι οποίοι μόλις πριν λίγες μέρες εισέπραξαν την άρνηση της κυβέρνησης, ακόμα και απέναντι σε αιτήματα που έχουν να κάνουν άμεσα με την επιβίωσή τους.

"Για μας - τονίζεται σε ανακοίνωσή του σωματείου τους - μόνο ένας δρόμος ανοίγεται. Ο δρόμος της συσπείρωσης στο σωματείο και του αγώνα. Οι άνεργοι, οι οικογένειές τους, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι, μαζί με τη νέα γενιά, να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις μας, δημιουργώντας το δικό μας λαϊκό μέτωπο πάλης κατά της νεοσυντηρητικής πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ και των βιομηχάνων".

Ερχονται τα... δισεκατομμύρια

Υπογράφτηκε από τον υπουργό Εργασίας, Μ. Παπαϊωάννου,η σχετική απόφαση για την υλοποίηση προγραμμάτων... "ενίσχυσης της απασχόλησης", με τα οποία θα διατεθούν 90 δισ. δραχμές για την επιχορήγηση των εργοδοτών και την προώθηση της αυτοαπασχόλησης, στα πλαίσια των πρωθυπουργικών αποφάσεων για τη "δημιουργία νέων θέσεων εργασίας"...

Τα προγράμματα που θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ αφορούν σε 50.000 νέους 20 - 27 ετών και μια "καινοτομία" τους είναι ότι προβλέπουν ένα δίμηνο διάστημα "πρακτικής άσκησης" στην επιχείρηση που ενδέχεται να προσλάβει τον επιδοτούμενο άνεργο. Η διάρκεια της επιδοτούμενης απασχόλησης μπορεί να φτάσει και τα 2 χρόνια και είναι 4.000 δραχμές τη μέρα.

Τα προγράμματα αυτά υλοποιούνται ενώ υπάρχουν καταγγελίες στη ΓΣΕΕ, ότι το περισσότερο που κάνουν ανάλογες ενέργειες είναι να αποφέρουν στους εργοδότες επιδοτήσεις για πάγιες θέσεις εργασίας!

Στάση εργασίας από την ΕΤΕ - ΔΕΗ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι τεχνικοί της ΔΕΗ,οι οποίοι πραγματοποιούν πανελλαδική στάση εργασίας, την αύριο Πέμπτη 26 Φλεβάρη, 12 με 3 το μεσημέρι. Παράλληλα με τη στάση, θα γίνουν και συγκεντρώσεις σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας. Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΤΕ - ΔΕΗ,οι κινητοποιήσεις της πραγματοποιούνται μπροστά "στην αδιαφορία της κυβέρνησης για την εγκληματική έλλειψη εργατοτεχνικού προσωπικού στη ΔΕΗ και στην αδράνεια της διοίκησης στα προβαλλόμενα αιτήματα, που έχουν σχέση με την προσφορά των τεχνικών".

Σοβαρές ελλείψεις σε σπίτια του ΟΕΚ

Τις σοβαρές ελλείψεις σε ζητήματα θέρμανσης, φωτισμού, αλλά και κακοτεχνιών, που παρατηρούνται στις εργατικές κατοικίες Λαυρίου, επισημαίνει, σε επιστολή του προς τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Λαυρίου.

Στην επιστολή σημειώνεται πως όλες οι εργασίες στις εργατικές κατοικίες έχουν σταματήσει, λόγω του ότι η εταιρία "ΔΙΑΚΕΝΤΡΟΣ ΑΕ" δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζομένους της, που έχουν να πληρωθούν από τα Χριστούγεννα.

"Συνέπεια των παραπάνω - συνεχίζει - είναι ότι ενώ με τα παραχωρητήρια, μας υποχρεώνετε να κατοικήσουμε εντός διμήνου (ήδη, κατοικούνται περίπου 150 κατοικίες), να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και ο κόσμος να αγανακτεί".

Στον πρωθυπουργό σήμερα οι συνταξιούχοι

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό έχει σήμερα στη 1 το μεσημέρι στη Βουλή αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας.

Ενόψει της συνάντησης, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά καλεί τον πρωθυπουργό να δώσει άμεσα λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που μαστίζουν τους συνταξιούχους. Επισημαίνει ότι "τα αιτήματά μας αν και σας είναι ήδη γνωστά, αφορούν την επανασύνδεση με τα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη, την κατάργηση των τριών αντιασφαλιστικών νόμων 1902/'90, 1976/'91, 2084/'92, καθώς και κάθε άλλη διάταξη που ψηφίστηκε μεταγενέστερα. Επίσης, η μείωση της συμμετοχής μας στην αγορά φαρμάκων, στο 10% και αφορολόγητο όριο στα 2.000 εκατομ. δραχμές". Να κάνει δεκτά τα αιτήματά τους, καλεί τον πρωθυπουργό και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων.

- Στο μεταξύ χτες ανακοινώθηκε από το ΙΚΑ ότι έχει ξεκινήσει η χορήγηση του επιδόματος ΕΚΑΣ, με βάση τις νέες προϋποθέσεις που απαιτούνται. Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι 160.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, για τους οποίους ήταν δυνατός ο αυτόματος έλεγχος των προϋποθέσεων, θα πάρουν το ΕΚΑΣ που δικαιούνται αναδρομικά απ' την 1η Γενάρη μαζί με την επιταγή για τη σύνταξη του μηνός Μαρτίου. Για όσους δεν ήταν δυνατός ο παραπάνω έλεγχος, είτε λόγω ελλιπών είτε λόγω λανθασμένων στοιχείων, το ΙΚΑ απέστειλε επιστολή, προκειμένου να προσέλθουν στο υποκατάστημα του τόπου κατοικίας τους και να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η καταβολή του ΕΚΑΣ θα γίνεται άμεσα απ' το υποκατάστημα μετά το σχετικό έλεγχο των δικαιολογητικών.

Απεργοσπαστικές προκλήσεις του Χαρδαλιά

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Σοβαρά επεισόδια απειλήθηκαν χτες το μεσημέρι στο εργοστάσιο ΓΚΡΕΪΤ στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης, όταν ο ιδιοκτήτης του καπνομάζαγου Χαρδαλιάς,μαζί με μια ομάδα απεργοσπαστών, έφτασαν έξω από την επιχείρηση, προκαλώντας τους απεργούς και ζητώντας τους, να εγκαταλείψουν τον αγώνα. Οι εργαζόμενοι, που κάνουν επίσχεση εργασίας για 13η μέρα, αρνήθηκαν τις ψεύτικες υποσχέσεις του ιδιοκτήτη και έδιωξαν τον ίδιο και την παρέα του. Πρωτοφανής όμως και απαράδεκτη ήταν και η στάση του Προέδρου του ΕΚΘ Π. Αβραμόπουλου,ο οποίος ήρθε να συνηγορήσει υπέρ του Χαρδαλιά και να προσπαθήσει να πείσει τους καπνεργάτες να δεχτούν να ξεκινήσουν πρώτα τη δουλιά και μετά να πληρωθούν...

"Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον Χαρδαλιά, γιατί ποτέ αυτός δε φέρθηκε σωστά. Οι εργαζόμενοι θέλουν τα δεδουλευμένα ενός και δύο χρόνων. Η στάση του Προέδρου του ΕΚΘ είναι απαράδεκτη", δηλώνει η Παναγ. Σιδηροπούλου,πρόεδρος του συνδικάτου καπνεργατών.

Στο μεταξύ, το πρωί έγινε τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, στην οποία συμμετείχαν ο εργοδότης, ο Πρόεδρος του ΕΚΘ, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και αντιπροσωπεία των απεργοσπαστών! Οταν οι απεργοί το πληροφορήθηκαν, ζήτησαν από την Πρόεδρο του Συνδικάτου Παν. Σιδηροπούλου να παραβρεθεί ως εκπρόσωπός τους. Στη συνάντηση παραβρέθηκε, αφού το έμαθε όμως την τελευταία στιγμή και ο γ. γραμματέας του ΕΚΘ Θ. Κυριακίδης.Ο εργοδότης πρότεινε την τμηματική καταβολή των δεδουλευμένων, γεγονός με το οποίο δε συμφώνησε η εκπρόσωπος των απεργών, όσο και ο Θ. Κυριακίδης.

Πίκρα και θλίψη για την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται το "δικό" τους ΜΙΝΙΟΝ, νιώθουν οι εργαζόμενοι, είναι, όμως, αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το κατάστημα και τη δουλιά τους ως το τέλος

Κοντά στους εργαζόμενους του ΜΙΝΙΟΝ, βρέθηκε χτες ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας

"Ο καθένας μας αντιμετωπίζει το δικό του προσωπικό δράμα. Εγώ, 43 χρόνων, που μεγαλώνω μόνη μου ένα παιδί, τι θα κάνω, πού θα πάω;", μας λέει η Κάτια Νικολάου

"Θα συγκρουστούμε με όσους θέλουν το κατάστημα κλειστό", μας λέει ο Μ. Κοζαδίνος

Μέσα από τόνους σιδερικών και τσιμέντου, ανασύρεται ο οικοδόμος Χαρίλαος Γάκης



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ