Τετάρτη 25 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στον πρωθυπουργό σήμερα οι συνταξιούχοι

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό έχει σήμερα στη 1 το μεσημέρι στη Βουλή αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας.

Ενόψει της συνάντησης, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά καλεί τον πρωθυπουργό να δώσει άμεσα λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που μαστίζουν τους συνταξιούχους. Επισημαίνει ότι "τα αιτήματά μας αν και σας είναι ήδη γνωστά, αφορούν την επανασύνδεση με τα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη, την κατάργηση των τριών αντιασφαλιστικών νόμων 1902/'90, 1976/'91, 2084/'92, καθώς και κάθε άλλη διάταξη που ψηφίστηκε μεταγενέστερα. Επίσης, η μείωση της συμμετοχής μας στην αγορά φαρμάκων, στο 10% και αφορολόγητο όριο στα 2.000 εκατομ. δραχμές". Να κάνει δεκτά τα αιτήματά τους, καλεί τον πρωθυπουργό και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων.

- Στο μεταξύ χτες ανακοινώθηκε από το ΙΚΑ ότι έχει ξεκινήσει η χορήγηση του επιδόματος ΕΚΑΣ, με βάση τις νέες προϋποθέσεις που απαιτούνται. Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι 160.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, για τους οποίους ήταν δυνατός ο αυτόματος έλεγχος των προϋποθέσεων, θα πάρουν το ΕΚΑΣ που δικαιούνται αναδρομικά απ' την 1η Γενάρη μαζί με την επιταγή για τη σύνταξη του μηνός Μαρτίου. Για όσους δεν ήταν δυνατός ο παραπάνω έλεγχος, είτε λόγω ελλιπών είτε λόγω λανθασμένων στοιχείων, το ΙΚΑ απέστειλε επιστολή, προκειμένου να προσέλθουν στο υποκατάστημα του τόπου κατοικίας τους και να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η καταβολή του ΕΚΑΣ θα γίνεται άμεσα απ' το υποκατάστημα μετά το σχετικό έλεγχο των δικαιολογητικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ