Τετάρτη 25 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στον αγώνα για τις συμβάσεις

Στους χώρους δουλιάς περιοδεύουν συνδικαλιστές προετοιμάζοντας την πανεργατική παναθηναϊκή συγκέντρωση στις 5 Μάρτη

Σε εργοστάσια και άλλους χώρους δουλιάς, περιοδεύουν καθημερινά συνδικαλιστές σωματείων της Αθήνας καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην πανεργατική - παναθηναϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επιχειρούμενη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και διεκδίκησης ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που διοργανώνει ηΣυντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας στις 5 Μάρτη στις 6μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

"Με τη μαχητική συγκέντρωση στις 5 Μάρτη, μπορούμε και πρέπει να δώσουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης", τόνισε η Χρ. Τσεντούρου πρόεδρος του Συνδικάτου Κλάδων Ενδυσης Αττικής στις εργαζόμενες στο εργοστάσιο εσωρούχων ΣΙΟΥΤΗΣ, που επισκέφθηκε χτες το μεσημέρι.

Η Χρ. Τσεντούρου επισήμανε πως "τις συλλογικές συμβάσεις δε μας τις χάρισε κανένας, είναι μια κατάκτηση. Μέσα στις συμβάσεις δεν υπάρχει μόνο το κατώτερο μεροκάματο, που πίσω απ' αυτό δεν μπορεί να πάει ο εργοδότης, αλλά προβλέπονται τριετίες, επιδόματα γάμου, διευκολύνσεις στους γονείς και διάφορα άλλα, που παλεύουμε κάθε χρόνο".

Επέρριψε ευθύνες και στην κυβέρνηση που με διάφορα μέτρα υπονομεύει το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων, όπως οι νόμοι που επιτρέπουν τη μερική απασχόληση, οι πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας για αδρή επιδότηση των βιομηχάνων, για να προσλαμβάνουν συμβασιούχους. Επισήμανε ακόμα τις ευθύνες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, που δεν οργανώνει τους εργαζόμενους,"τρενάρει" τις διαπραγματεύσεις για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση, με αρνητικά αποτελέσματα και για τις κλαδικές συμβάσεις.

"Γι' αυτό - σημείωσε - λέμε πως οι συλλογικές συμβάσεις κινδυνεύουν από πολλές μεριές και χρειάζεται να είμαστε σε αγωνιστική εγρήγορση. Σαν σωματείο μόνοι μας μπορούμε να κάνουμε αρκετά. Δεν μπορούμε να κάνουμε όσα χρειάζονται για να αντιμετωπίσουμε αυτή την επίθεση. Ετσι 50 σωματεία αποφασίσαμε να αγωνιστούμε από κοινού και να διοργανώσουμε συγκέντρωση στις 5 Μάρτη το απόγευμα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ