Τετάρτη 25 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργοσπαστικές προκλήσεις του Χαρδαλιά

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Σοβαρά επεισόδια απειλήθηκαν χτες το μεσημέρι στο εργοστάσιο ΓΚΡΕΪΤ στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης, όταν ο ιδιοκτήτης του καπνομάζαγου Χαρδαλιάς,μαζί με μια ομάδα απεργοσπαστών, έφτασαν έξω από την επιχείρηση, προκαλώντας τους απεργούς και ζητώντας τους, να εγκαταλείψουν τον αγώνα. Οι εργαζόμενοι, που κάνουν επίσχεση εργασίας για 13η μέρα, αρνήθηκαν τις ψεύτικες υποσχέσεις του ιδιοκτήτη και έδιωξαν τον ίδιο και την παρέα του. Πρωτοφανής όμως και απαράδεκτη ήταν και η στάση του Προέδρου του ΕΚΘ Π. Αβραμόπουλου,ο οποίος ήρθε να συνηγορήσει υπέρ του Χαρδαλιά και να προσπαθήσει να πείσει τους καπνεργάτες να δεχτούν να ξεκινήσουν πρώτα τη δουλιά και μετά να πληρωθούν...

"Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον Χαρδαλιά, γιατί ποτέ αυτός δε φέρθηκε σωστά. Οι εργαζόμενοι θέλουν τα δεδουλευμένα ενός και δύο χρόνων. Η στάση του Προέδρου του ΕΚΘ είναι απαράδεκτη", δηλώνει η Παναγ. Σιδηροπούλου,πρόεδρος του συνδικάτου καπνεργατών.

Στο μεταξύ, το πρωί έγινε τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, στην οποία συμμετείχαν ο εργοδότης, ο Πρόεδρος του ΕΚΘ, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και αντιπροσωπεία των απεργοσπαστών! Οταν οι απεργοί το πληροφορήθηκαν, ζήτησαν από την Πρόεδρο του Συνδικάτου Παν. Σιδηροπούλου να παραβρεθεί ως εκπρόσωπός τους. Στη συνάντηση παραβρέθηκε, αφού το έμαθε όμως την τελευταία στιγμή και ο γ. γραμματέας του ΕΚΘ Θ. Κυριακίδης.Ο εργοδότης πρότεινε την τμηματική καταβολή των δεδουλευμένων, γεγονός με το οποίο δε συμφώνησε η εκπρόσωπος των απεργών, όσο και ο Θ. Κυριακίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ