Τετάρτη 25 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιούνται για τη Ζώνη

Διάβημα σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης. Συγκέντρωση αύριο στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά

Μαζικό διάβημα διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Ανάπτυξης οι εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης μαζί με εκπροσώπους του Δήμου Περάματος, των βιοτεχνών και άλλων φορέων. Στις 12 μ.μ. θα ξεκινήσει πούλμαν από το Δημαρχείο του Περάματος. Αύριο, Πέμπτη εργαζόμενοι και άνεργοι της Ζώνης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά και πορεία προς τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς.Στα πλαίσια της κινητοποίησης θα γίνει στις 12 μ.μ. παύση εργασιών στα πλοία και στα μαγαζιά της Ζώνης.

Τα σωματεία της Ζώνης σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι η Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία της χώρας βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη καμπή. Η κυβέρνηση, αντί να λάβει μέτρα στην κατεύθυνση παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ζώνης στην ευρύτερη περιοχή Περάματος - Πειραιά, προχωρεί σε νέες χαριστικές πράξεις (διασπάθιση δισεκατομμυρίων) προς τους νέους μεγαλοκαρχαρίες που λυμαίνονται τα Ναυπηγεία Σύρας, Ελευσίνας και φιλοδοξούν να βάλουν χέρι και στον Σκαραμαγκά.

"Συντονίζοντας τη δράση μας - τονίζεται - με τον Δήμο Περάματος, τα Επιμελητήρια, τους βιοτέχνες, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά απαιτούμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη,ο οποίος οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση και να δώσει κατεύθυνση για πολιτική ανάπτυξης στη Ζώνη. Να ενταχθεί η Ζώνη στα κίνητρα και τις επιδοτήσεις που αφορούν κατασκευές και μετασκευές πλοίων. Αμεση έναρξη εφαρμογής του προγράμματος ανανέωσης του στόλου, ένα πρόγραμμα πολυετές που θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. Να εφαρμοστεί επιπλέον ένα σχέδιο δημιουργίας βασικής αναγκαίας υποδομής στη Ζώνη. Να αντιμετωπιστούν θετικά τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά αιτήματα του εργατικού δυναμικού της Ζώνης. Να σταματήσει κάθε υπονόμευση στη λειτουργία της Ζώνης από τον ΟΛΠ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ