Τετάρτη 25 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συντονίζονται ενάντια στον αφανισμό

Πρωτοβουλία της ΠΕΜΕΝ για κοινή δράση ναυτεργατών και εργαζομένων στη Ζώνη. Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο λιμάνι. Ομαδικές απολύσεις Ελλήνων ναυτεργατών και από τα ποντοπόρα πλοία

Στους δρόμους της Ακτής Μιαούλη βρέθηκαν και χτες για 11η μέρα οι ναυτεργάτες, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους, για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη δουλιά, ενάντια στη μεσιτεία και τα αντιναυτεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. Οι ναυτεργάτες, με πικετοφορία στους δρόμους της Ακτής Μιαούλη και στα "στέκια" των ανέργων, συνέχισαν και χτες την ενημέρωση των συναδέλφων τους, καλώντας τους να δώσουν το μαζικό τους "παρών" στις κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται αυτή την περίοδο, ενάντια στα γραφεία των δουλέμπορων - ναυτιλιακών πρακτόρων, αλλά και στην πανναυτεργατική συγκέντρωση που θα γίνει την επόμενη Πέμπτη 5 Μάρτη στις 11 το πρωί στη συμβολή της Ακτής Μιαούλη με την 2ας Μεραρχίας.

Η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και η Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", που έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, καλούν σε συντονισμό και κοινή δράση τους εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, οι οποίοι βρίσκονται αυτές τις μέρες σε αγωνιστικό αναβρασμό. Στα πλαίσια του συντονισμού ναυτεργατών και εργαζομένων της Ζώνης, η ΠΕΜΕΝ καλεί όλα τα σωματεία της Ζώνης σε σύσκεψη για μεθαύριο Παρασκευή στις 6.30 το απόγευμα στα γραφεία της Ενωσης.Θέμα της σύσκεψης είναι: "Συντονισμός και κοινή δράση για την προστασία του δικαιώματος στην εργασία, που προσβάλλεται από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης για την αύξηση των υπερκερδών του κεφαλαίου σε βάρος των συμφερόντων της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού της χώρας μας".

Στο μεταξύ από τις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη, οπότε και τροποποιήθηκε ο όρος 8 των εγκριτικών πράξεων (ειδική νομοθεσία που ισχύει για τους ναυτεργάτες), προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή τα αντιναυτεργατικά μέτρα της κυβέρνησης για τη μείωση των Ελλήνων ναυτεργατών από την οργανική σύνθεση των ποντοπόρων πλοίων στην καλύτερη περίπτωση κατά 50%, οι αιτήσεις "πέφτουν βροχή" από τους εφοπλιστές των ποντοπόρων πλοίων, προκειμένου να υπαχθούν στον όρο 8.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας,από την ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων μέχρι και προχθές Δευτέρα, έχει μειωθεί ο αριθμός των Ελλήνων από 385 ποντοπόρα πλοία! Αυτό σημαίνει ότι οι ναυτεργάτες ήδη πετιούνται κατά εκατοντάδες έξω από τα καράβια! Το γεγονός αυτό άλλωστε το δείχνουν ακόμα και τα ελλιπή τα στοιχεία του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, σύμφωνα με τα οποία μόνο μέσα στο Γενάρη βρέθηκαν στην ανεργία 865 ναυτεργάτες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Μαγειρεύεται» η μείωση της ανεργίας(2000-08-11 00:00:00.0)
Μέτρα αφελληνισμού της ναυτιλίας(2000-07-14 00:00:00.0)
«Πειρατικές» ναυτικές σχολές(2000-05-23 00:00:00.0)
«Εξαντλήσαμε τις δυνατότητές μας»!(1999-11-25 00:00:00.0)
Διπλό ΟΧΙ στην ανεργία(1999-07-23 00:00:00.0)
Αγωνιστικός άνεμος στο λιμάνι(1996-05-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ