Παρασκευή 23 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Διπλό ΟΧΙ στην ανεργία

Ανεργοι ναυτεργάτες προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΓΕΝΕ και συντονίζονται με τους μεταλλεργάτες

Ναυτεργάτες και μεταλλεργάτες,συντονίζουν τον αγώνα τους ενάντια στην εφοπλιστική ασυδοσία και την ανεργία. Τις αμέσως επόμενες μέρες, η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών και μεταλλεργάτες ξεκινούν νέο γύρο ελέγχων στα πλοία που επισκευάζονται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη για την πάταξη της "μαύρης εργασίας" και την τήρηση του νόμου για τον αριθμό των πληρωμάτων, ώστε να βρουν δουλιά άνεργοι ναυτεργάτες, στα πλοία που θα διαπιστωθούν παραβάσεις σε σχέση με τα πληρώματα.

Ο συντονισμός δράσης των δύο κλάδων επικυρώθηκε χτες, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των ανέργων ναυτεργατών,που διοργάνωσαν η ΠΕΜΕΝ και η ναυτεργατική Ενωση "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ",στην οποία παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Ιορδάνης Πουντίδης.

Οι ναυτεργάτες συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί στην αίθουσα συνελεύσεων της Ενωσης Μηχανικών. Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Γιώργος Τούσσας, κάλεσε τους ανέργους να μη δείξουν πλέον καμία ανοχή στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που γεννά την ανεργία και τροφοδοτεί την εφοπλιστική ασυδοσία και το δουλεμπόριο σε βάρος των ναυτεργατών, ενώ κατήγγειλε την τακτική συμβιβασμού της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΠΝΟ."Εκατό πλοία - συνέχισε - βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο λιμάνι του Πειραιά. Αν γινόταν έλεγχος στα πλοία αυτά από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του, όπως το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας,για την τήρηση της νομοθεσίας, θα είχαν μπαρκάρει τώρα τουλάχιστον δύο - τρεις άνεργοι".

Η κινητοποίηση συνεχίστηκε με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο διευθυντή του ΓΕΝΕ κ. Λυκουσά.Οι ναυτεργάτες απαίτησαν να τους δοθούν τα σημειώματα"μη προσφερομένου" για εργασία Ελληνα ναυτεργάτη, που εξέδωσε το ΓΕΝΕ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ενώ η ανεργία "σπάει κόκαλα" στην Ακτή Μιαούλη."Δε δίνετε τα σημειώματα συνειδητά γιατί ξέρετε ότι εκδόθηκαν παράνομα, για να κρύψετε το ρόλο που παίζει το ΓΕΝΕ, γιατί θα βρεθούν αρκετοί με χειροπέδες στα χέρια", υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝΓ. Μανουσογιαννάκης,ενώ από όλους τους συγκεντρωμένους ναυτεργάτες έγινε σαφές ότι ο αγώνας για τη ριζική αναδιοργάνωση του ΓΕΝΕ θα ενταθεί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν αύριο οι ναυτεργάτες (2023-09-12 00:00:00.0)
Να απομακρυνθούν οι ναυτεργάτες από την Ιαπωνία (2011-03-19 00:00:00.0)
Ταξικό καθήκον η οργάνωση νέων αγώνων (2010-05-04 00:00:00.0)
Αγώνας για το μπάρκο (1999-07-20 00:00:00.0)
Τελεσίγραφο εφοπλιστών (1998-09-12 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία μέσα στον οίκο των εφοπλιστών (1998-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ