Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τελεσίγραφο εφοπλιστών

Με μια απαράδεκτη επιστολή - τελεσίγραφο προς την ΠΝΟ για το καμποτάζ, η Ενωση Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων απειλεί με την υποστολή της ελληνικής σημαίας, αν οι αξιώσεις των εφοπλιστών δεν ικανοποιηθούν! Η επιστολή, που κοινοποιείται στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "...η μόνη διέξοδος για τα ελληνικά περιηγητικά επιβατηγά πλοία, είναι να στραφούν σε σημαίες άλλων ευρωπαϊκών κρατών"! Στο μεταξύ, χτες η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, στη συνεδρίασή της, απέρριψε την πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις που κατέθεσε η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και υποστήριξε η Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ".

Με κοινή τους ανακοίνωση, οι δυο ναυτεργατικές ενώσεις ΠΕΜΕΝ και "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" τονίζουν: "Με ιδιαίτερη προσοχή εξετάσαμε την προκλητική επιστολή - τελεσίγραφο των εφοπλιστών για το καμποτάζ, που αναζητεί να κατασκευάσει συνενόχους, παρουσιάζοντας το θύμα ως θύτη, ταυτίζοντας τους ναυτεργάτες και τα συμφέροντά τους με τη νόθα πλειοψηφία στην ΠΝΟ, την οποία διατηρούν και έχουν τοποθετήσει στο σβέρκο των ναυτεργατών, υπουργείο και εφοπλιστές".

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση των δυο ενώσεων, "η νόθα πλειοψηφία της ΠΝΟ, σε αντίθεση με τη θέληση των ναυτεργατών, συνεχίζοντας το δρόμο της υποταγής στις εφοπλιστικές αξιώσεις, αποφάσισε νέο κύκλο διαβουλεύσεων με τους εφοπλιστές και το ΥΕΝ και ταξίδια αναψυχής στην Ευρώπη, δρόμο που οδήγησε σήμερα σ' αυτήν την προκλητική ανακοίνωση των εφοπλιστών".

"Οι ναυτεργάτες - υπογραμμίζεται, τέλος - το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα απαιτούν την ανάκληση του 3577/92, το τσάκισμα της εφοπλιστικής ασυδοσίας και παλεύουν για την υπεράσπιση και διεύρυνση του δικαιώματος της εργασίας, των όρων αμοιβής, των συνθηκών εργασίας και των κοινωνικών ασφαλιστικών κατακτήσεων σε συντονισμό και κοινή δράση με το συνδικαλιστικό κίνημα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ