Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Μια βδομάδα ζωής και ... βλέπουμε!

Μετά την παρατεταμένη υπονόμευσή της από την κυβέρνηση, η υφυπουργός Ανάπτυξης προαναγγέλλει, ουσιαστικά, το κλείσιμο της επιχείρησης σαν το πιο πιθανό σενάριο

Σε βάθος χρόνου ...μιας βδομάδας (!), "βλέπει" το μέλλον της ΣΟΦΤΕΞ η υφυπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου,η οποία χτες, σε ενημέρωση δημοσιογράφων, ανέφερε ότι η λειτουργία της επιχείρησης, στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, μπορεί να συνεχιστεί για τόσο διάστημα, μια βδομάδα! Συνεπώς, αν δε βρεθούν άμεσα κονδύλια για τη χρηματοδότηση της εταιρίας, οδηγείται στο κλείσιμο, ακόμα και πριν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την κοινοπραξία "Λόκριτς" (λήγουν στις 25 Σεπτέμβρη), το ενδιαφέρον της οποίας ("Λόκριτς"), αμφισβήτησε εμμέσως η υφυπουργός. Μέσα σ' αυτό το κλίμα, πηγές του υπουργείου δεν απέκλειαν παρέμβαση της υπουργού, Β. Παπανδρέου,για προσωρινή αναστολή των διαδικασιών κλεισίματος της ΣΟΦΤΕΞ, με στόχο τη δημιουργία προεκλογικών εντυπώσεων.

Λίγο πριν, η Α. Διαμαντοπούλου, σε συνάντησή της με το σωματείο των εργαζομένων, αν και δε δεσμεύτηκε σε τίποτα, "διαβεβαίωνε" ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε την επόμενη βδομάδα να χρηματοδοτηθεί η επιχείρηση... Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το θέμα της χρηματοδότησης είναι πολύ δύσκολο, αφού θα μπορούσε να γίνει μόνο από δανεισμό από τον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων. Την περασμένη, όμως, βδομάδα, σε συνάντηση των συνδικαλιστών της ΣΟΦΤΕΞ με τον πρόεδρο του ΟΑΕ κ. Τσουδερό,ο τελευταίος ανακοίνωσε ότι δεν έχει δραχμή να διαθέσει για τη ΣΟΦΤΕΞ,επειδή δε χρηματοδοτείται ούτε ο Οργανισμός!

Χτες οι εργαζόμενοι της ΣΟΦΤΕΞ πραγματοποίησαν, για δεύτερη συνεχή μέρα, δυναμική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης και απαίτησαν "Να δοθεί λύση, η ΣΟΦΤΕΞ για να ζήσει" και βροντοφώναξαν ότι "Δεν υποχωρούμε αν δε δικαιωθούμε". Μετά το τέλος της συνάντησης του σωματείου με την κ. Διαμαντοπούλου, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανακοίνωσαν ότι η υπουργός "δε δεσμεύτηκε για τίποτα", καθώς και ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι τέλους. Την ερχόμενη Δευτέρα, θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας (12 - 4) και πορεία στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Σύμφωνα με συνδικαλιστές, αν μέχρι το τέλος της επόμενης βδομάδας συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν ποικιλόμορφα.

Αυτή τη στιγμή, στην επιχείρηση δε λειτουργούν οι μονάδες παραγωγής,επειδή δεν υπάρχουν πρώτες ύλες, ενώ πολλές παραγγελίες μένουν ανεκτέλεστες, λόγω έλλειψης εμπορευμάτων. Ζήτημα ημερών είναι να τελειώσουν και τα τελευταία στοκ εμπορευμάτων. Ολα αυτά είναι αποτέλεσμα της παρατεταμένης υπονόμευσης της επιχείρησης από την κυβέρνηση, που εδώ και δύο χρόνια επιδιώκει το ξεπούλημα ή και το κλείσιμό της σε όφελος των ανταγωνιστών. Η υπονόμευση αυτή κόστισε πέρυσι την τρίμηνη διακοπή της λειτουργίας της ΣΟΦΤΕΞ, που είδε το μερίδιό της στην αγορά να μειώνεται δραματικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ