Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΚΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Ταλαιπωρία ασφαλισμένων

Την έλλειψη μικροβιολογικού και ακτινολογικού τμήματος επισημαίνουν βουλευτές του ΚΚΕ

Στην καθημερινή ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων του ΙΚΑ Γαλατσίου,επειδή η τοπική μονάδα υγείας του ΙΚΑ βρίσκεται εδώ και χρόνια χωρίς ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο, καθώς και χωρίς ένα απλό αιματολογικό τμήμα, αναφέρεται η Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλου και Μπ. Αγγουράκη,προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στην Ερώτηση τονίζεται ότι "οι ασφαλισμένοι και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, αναγκάζονται για να κάνουν τις αντίστοιχες εξετάσεις, τις οποίες ζητούν οι γιατροί, να πηγαίνουν στο ΙΚΑ Πατησίων ή ακόμα και σε ιδιωτικά ιατρεία".

Επισημαίνεται ακόμα ότι "την ταλαιπωρία των ηλικιωμένων μετέφερε στον διοικητή του ΙΚΑ με υπόμνημά του (19.5.98) το Παράρτημα της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, αναφέροντας ότι λόγω αυτής της ανυπαρξίας, για να κάνει κανείς αιματολογικές εξετάσεις χρειάζεται να επιμείνει πολλές φορές στο τηλέφωνο, ή να αναγκάζονται πολλοί ασθενείς να ξενυχτούν στο ακτινολογικό του ΙΚΑ Πατησίων για να πάρουν σειρά και αρκετοί να αγανακτούν και να καταφεύγουν σε ιδιωτικά ιατρεία για να μη χάσουν το μεροκάματο".

Σημειώνεται επίσης στην Ερώτηση, ότι "σε απάντηση του διοικητή του ΙΚΑ (7.7.98), αναγνωρίζεται το πρόβλημα και αναφέρεται ότι από το 1992 έχουν ξεκινήσει προσπάθειες για την ανεύρεση οικοπέδου όπου θα κτιστεί ιδιόκτητο κτίριο, αλλά και για τη μίσθωση κατάλληλου χώρου και σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα οι προσπάθειες αυτές δεν απέδωσαν και ότι θα προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό".

Ο υπουργός ερωτάται:

"Πώς είναι δυνατόν επί 6 χρόνια να μην έχει βρεθεί οικόπεδο ή άλλος χώρος για να στεγάσει τα απολύτως αναγκαία εργαστήρια στο ΙΚΑ Γαλατσίου και τι επιπλέον μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα; Στην υπάρχουσα τοπική μονάδα του ΙΚΑ Γαλατσίου είναι δυνατή η εγκατάσταση των παραπάνω εργαστηρίων και αν ναι, θα ληφθούν μέτρα ώστε να λειτουργήσουν εκεί έστω μέχρι να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της στέγασής τους;

Σε ποια άλλη λύση προτίθεται να προχωρήσει ώστε να σταματήσει το γρηγορότερο η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ Γαλατσίου";


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ