Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Δε μας διασπούν τα επιδόματα ντροπής

Οι συνταξιούχοι τοποθετούνται στα νέα κηρύγματα λιτότητας και προειδοποιούν με συνέχιση του συντονισμένου αγώνα τους

Την αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης και τη συνέχιση της πολιτικής λιτότητας, που εξάγγειλε ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στη ΔΕΘ, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας και προειδοποιεί με συνέχιση του αγώνα των συνταξιούχων.

"Ο πρωθυπουργός - σημειώνει - προσπάθησε να εμφανίσει το μαύρο - άσπρο, λέγοντας ότι βελτιώθηκε το εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων και αυτό, όταν είναι γνωστό ότι οι συνταξιούχοι, μετά την ψήφιση των τριών αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ που εφαρμόζει η κυβέρνηση Σημίτη, είχαν απώλεια στις συντάξεις 15%, σε σχέση με τις κάθε φορά αυξήσεις που έδινε η κυβέρνηση και 25 - 30% απ' τον πληθωρισμό".

Υπογραμμίζει ότι ο πρωθυπουργός, προσπαθώντας να εμφανίσει το "κοινωνικό πρόσωπο" της κυβέρνησης, μίλησε και για το περιβόητο ΕΚΑΣ, παραποιώντας, όμως, και εδώ τα στοιχεία. Ισχυρίστηκε - επισημαίνει η ΣΕΑ - ότι το ΕΚΑΣ πήραν 360.000 συνταξιούχοι, όταν με τα επίσημα στοιχεία το πήραν 248.500 συνταξιούχοι και απ' αυτούς μόνο οι 185.000 όλο το ποσό, δηλαδή το 65% των δικαιούχων. Συνεχίζει, χαρακτηρίζοντας το ΕΚΑΣ "επίδομα ντροπής" και κάνει λόγο για "δήθεν ευαισθησίες της κυβέρνησης, που υποσχέθηκε τα δυο μεροκάματα του ΕΚΑΣ να γίνουν τρία το '99 και όσοι το παίρνουν, να έχουν μειωμένη συμμετοχή στα φάρμακα στο 10%"...

Η ΣΕΑ απορρίπτει την πολιτική της κυβέρνησης και δηλώνει ότι "η προσπάθεια διάσπασης του συνταξιουχικού κινήματος με τα επιδόματα ντροπής δε θα περάσει" και θα συνεχίσει τον αγώνα.

Τα αιτήματα που προβάλλει η ΣΕΑ είναι: Επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων όλων των Ταμείων με τα 20 μεροκάματα ανειδίκευτου και το 80% του κάθε φορά εν ενεργεία μισθού για ΔΕΚΟ, τράπεζες, δημόσιο. Αφορολόγητο όριο 2 εκατ. δρχ. και τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας κατά 40%. Κατάργηση της ειδικής εισφοράς στις συντάξεις. Συμμετοχή 10% στην αγορά φαρμάκων. Ριζική τροποποίηση των τριών νόμων 1902/'90, 1976/'91 και 2084/'92.

Επίσης, τονίζει ότι αγωνίζεται ενάντια στο "μικρό" και μεγάλο πακέτο για το ασφαλιστικό που στοχεύει στην κατεδάφιση του συστήματος. Ενάντια στην κατεδάφιση της κοινωνικής πρόνοιας, που επιδιώκει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή. Ενάντια στη μείωση των εφημεριών των γιατρών στα κρατικά νοσοκομεία, που οδηγεί σε χειροτέρευση της παρεχόμενης περίθαλψης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ