Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύθηκαν 145 από την "Τροφοπηγή"

"Χιονοστιβάδα" οι αντεργατικές προκλήσεις, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Στο "δρόμο" βρέθηκαν οι 145 εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ "Τροφοπηγή",μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της διοίκησης, να πωληθεί η αλυσίδα σε άλλη επιχείρηση. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι εργαζόμενοι πιέζονται να δεχτούν να λάβουν μόνο το 1/4 της αποζημίωσης που τους οφείλεται, ενώ εκπρόσωποι της"Τροφοπηγής" τούς δήλωσαν ότι αν τους κάνουν αυτή την "εξυπηρέτηση", τότε έχουν αυξημένες πιθανότητες πρόσληψης στον νέο ιδιοκτήτη!

Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη ζητήσει την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας, ωστόσο η επιχείρηση προκλητικά αρνήθηκε να στείλει εκπρόσωπό της στην τριμερή συνάντηση που είχε οριστεί για τις 9/9 και έτσι ορίστηκε νέα για τις 17 του μήνα.

Τα σοβαρά κρούσματα αυθαιρεσίας και κατάφωρης παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα μορφή χιονοστιβάδας στο χώρο του εμπορίου. Το γεγονός αυτό καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων,τονίζοντας: "Με την πρόσφατη ψήφιση του αντεργατικού νόμου για τις εργασιακές σχέσεις, φούντωσαν οι απολύσεις και οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες και γενικότερα έχει αρχίσει μια εκτεταμένη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων".

Η ΟΙΥΕ επισημαίνει ανάλογα κρούσματα που σημειώθηκαν μόνο τον τελευταίο μήνα, όπως στον "ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ",στην "Γκρουπ 4",στον "Ζαχαριά",στο "BAZAAR" κ.ά., ενώ σημειώνει ότι "η ίδια και τα σωματεία - μέλη της θα περιφρουρήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και θα παλέψουν, για να ανατρέψουν τις πολιτικές που απορυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις και ακυρώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις του εργατικού κινήματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ