Παρασκευή 23 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
"Θίχτηκαν" οι ξενοδόχοι

Αντίδραση ξενοδόχων στις καταγγελίες της "Νομαρχιακής Συμπαράταξης", για εκμετάλλευση των υπαλλήλων τους

"Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης"."Γάντι" ταιριάζει το γνωμικό στους ξενοδόχους της Κέρκυρας, που έπειτα από καταγγελίες της "Νομαρχιακής Συμπαράταξης" σχετικά με τις παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων στις επιχειρήσεις τους, εξέδωσαν ανακοίνωση επιχειρώντας να τις διαψεύσουν, χωρίς όμως να το καταφέρουν.

Από την πλευρά της η "Νομαρχιακή Συμπαράταξη" κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της για "απύθμενο θράσος", σημειώνοντας: "Η Ενωση Ξενοδόχων Κέρκυρας παριστάνει πως δεν ξέρει για την έντονη εντατικοποίηση, την παραβίαση του 8ωρου, το κλέψιμο των υπερωριών, την παρακράτηση δεδουλευμένων από τον προηγούμενο χρόνο, π.χ. "Ακτή Μεσογγή", ή των πρώτων μηνών του '99, π.χ. στα ξενοδοχεία του Λούη, του Λεβέντη κ.ά.. Παριστάνει πως δε γνωρίζει για την κατάργηση στην πράξη των ειδικοτήτων, τους απαράδεκτα χαμηλούς μισθούς, τα υποχρεωτικά ρεπό χωρίς αποδοχές".

Η "Συμπαράταξη" καταγγέλλει ακόμα ότι, ενώ τα ξενοδοχεία έχουν μεγαλύτερες πληρότητες από τα προηγούμενα χρόνια, "απασχολούν λιγότερο προσωπικό, σπρώχνοντας στην ανεργία και την υποαπασχόληση εκατοντάδες εργαζόμενους, ενώ αρνούνται να προσλάβουν εργαζόμενους που είναι 45 ή 50 ετών, έτσι η ασυδοσία της πλειοψηφίας των ξενοδόχων και των πολυεθνικών διακίνησης τουριστών, μαζί με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, συντηρούν και αυξάνουν την ανεργία".

Καταλήγοντας η "Συμπαράταξη", απαντά στην κατηγορία των ξενοδόχων περί "πολιτικών σκοπιμοτήτων", τονίζοντας πως μοναδικός της στόχος ήταν και είναι "η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και δεν μπορούν να μιλάνε για πολιτικές σκοπιμότητες όταν όλη τους η δράση αποσκοπεί στην εξασφάλιση μεγαλύτερων κερδών από τον κρατικό κορβανά, στην υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων και την εξαφάνιση των μικρομεσαίων". Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους της Κέρκυρας να απαντήσουν στους ξενοδόχους και να καταδικάσουν την αντεργατική κυβερνητική πολιτική, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να αναπτύξουν την πάλη τους για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους.

Η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου επιμένει να εθελοτυφλεί σε ό,τι αφορά στη σφοδρή παραβίαση των εργασιακών σχέσεων από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νησιού, παρά τις συνεχείς πιέσεις της "Νομαρχιακής Συμπαράταξης".Στην τελευταία του συνεδρίαση, η πλειοψηφία απέρριψε και πάλι σχετική πρόταση ψηφίσματος της "Συμπαράταξης", ισχυριζόμενη ότι δε γνωρίζει αν ευσταθούν οι καταγγελίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ