Παρασκευή 23 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγελία για το ασφαλιστικό

Εξι μέλη της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ, καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας

Ερωτηματικά για τη στάση της πλειοψηφίας της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ,η οποία ένα μήνα μετά τη δημοσίευση της έκθεσης της COOPERS για το ασφαλιστικό δεν έχει κάνει καμία ενημέρωση, εκφράζουν σε ανακοίνωση - καταγγελία τους οι Π. Πάλμος, Ηλ. Σταμέλος, Π. Τσίρκας, Ιορ. Καλαϊτζόπουλος, Κ. Μελίδης, Π. Ταμουρίδης,μέλη της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ.

Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν "την κυβέρνηση και προσωπικά τον Ε. Βενιζέλο, που επί δύο μήνες μετέτρεψε το υπουργείο σε άνδρο... μυστικών διαβουλεύσεων", τη στιγμή που "δεν έχει συναντηθεί ούτε μια φορά με το διαπαραταξιακό προεδρείο της ΓΕΝΟΠ", τη στιγμή που "η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας αρνούνται να δεχτούν την αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με διάφορες δικαιολογίες περί θεσμικών οργάνων".

Επίσης, οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν "τον πρόεδρο και τον γραμματέα της ΓΕΝΟΠ, που παρά τις επίμονες προσπάθειές μας, έχει να συγκαλέσει ΔΣ και ΕΕ πέραν των δύο μηνών", αλλά και γιατί "διαπραγματεύονται με την κυβέρνηση χωρίς καμία απόφαση του οργάνου, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια ακόμα και τις αποφάσεις του έκτακτου συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ".

Ευθύνες επιρρίπτονται και σε όσα στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ ή άλλης παράταξης, στηρίζουν τις ενέργειες αυτές, οι οποίοι προειδοποιούνται ότι "θα μείνουν στη μνήμη των εργαζομένων σαν ξεπουλητές της ΔΕΗ και του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων και υπεύθυνοι της διάλυσης του συνδικαλιστικού κινήματος της ΔΕΗ".

Τέλος, οι συνδικαλιστές απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, να πρωτοστατήσουν ώστε η ασφάλιση να παραμείνει ασφάλιση στον εργοδότη και να μην περάσει καμία μορφή ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης της ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ