Παρασκευή 23 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πλοίο στις φλόγες

Στις φλόγες τυλίχτηκε χτες στις 1.30 το μεσημέρι το τουριστικό σκάφος "ΑΡΙΩΝ", καθώς έπλεε στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης ανοιχτά της Ελούντα. Οι 35 επιβάτες και το 4μελές πλήρωμα του σκάφους μεταφέρθηκαν όλοι σώοι στη στεριά με ιδιωτικά σκάφη και σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η επιχείρηση για την ανέλκυση του σκάφους "ΙΑΣΩΝ",το οποίο βούλιαξε στις 13 του Ιούλη κοντά στις ακτές της Ζακύνθου και στοίχισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους, ανάμεσά τους και δύο παιδιά. Χτες ο ιδιώτης δύτης που έχει αναλάβει την επιχείρηση, δεν κατάφερε να τοποθετήσει στο σκάφος ιμάντες για να αρχίσει η ανέλκυση, επειδή δεν είχε καλή ορατότητα.

Τα απανωτά ατυχήματα στα τουριστικά σκάφη και το τραγικό ναυάγιο, επιβεβαιώνουν την έλλειψη των στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας, κατάσταση που θα γίνει τραγικότερη καθώς ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας στο νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή την ίδια μέρα που βούλιαξε το "ΙΑΣΩΝ", αφήνει τους πλοιοκτήτες αυτών των σκαφών εντελώς ανεξέλεγκτους.

  • Με το πλοίο ΓΚΡΕΤΑ δουλέμποροι μετέφεραν μέσω του λιμανιού της Πύλου λαθρομετανάστες, τους οποίους παρουσίαζαν κάθε φορά ως πλήρωμα και τους εξέδιδαν μέχρι πλαστά πιστοποιητικά παραμονής. Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο λιμενάρχης Πύλου Μιχάλης Βλάχος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ