ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Μάρτη 1998
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΕΦΥΡΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Για να έχει συνέχεια το έργο

Ο Δημοκρατικός Αγωνιστικός Συνδυασμός επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στο σημερινό δήμαρχο Γιάννη Λάππα, ο οποίος θα είναι και πάλι υποψήφιος

Ο Γιάννης Λάππας, σημερινός δήμαρχος Ζεφυρίου, θα είναι και πάλι ο υποψήφιος που θα στηρίξει η παράταξη του "Δημοκρατικού Αγωνιστικού Συνδυασμού" στις επόμενες εκλογές. Την απόφαση αυτή έλαβε ομόφωνα η γενική συνέλευση της παράταξης.

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν τα μέλη, αλλά και οι φίλοι της παράταξης, οι οποίοι μέσα από ανοιχτή συζήτηση ενέκριναν τον σημερινό δήμαρχο ως επικεφαλής του αγώνα, που θα δώσει η Παράταξη στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη.

"Η σταθερή απόφαση της παράταξής μας είναι να υπερασπιστούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα φιλολαϊκά χαρακτηριστικά που περιέχει ως θεσμός. Να βρισκόμαστε πάντα δίπλα στον δημότη, μπροστά στους αγώνες", τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Λάππας στην ομιλία του και συνέχισε: "Η κατεύθυνση της κεντρικής διοίκησης να "ξεφορτώνεται" υποχρεώσεις της και να τις μεταφέρει στους δήμους και τις κοινότητες και κατά συνέπεια στον πολίτη θα βρει τη σθεναρή αντίστασή μας".

Μεταξύ άλλων, ο Γ. Λάππας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή του Ζεφυρίου. Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να αυξηθούν τα έσοδα του δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ικανοποιητικά και να παρέχει τις αναγκαίες υπηρεσίες στους δημότες. Παράλληλα, υπενθύμισε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που έχει η λειτουργία της ανοιχτής χωματερής στην ευρύτερη περιοχή και ειδικά στο Ζεφύρι και τάχθηκε υπέρ της κατασκευής των τριών ΧΥΤΑ.

Ο δήμαρχος Ζεφυρίου μίλησε για το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων του δήμου, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα τόνισε πως στον τομέα της εκπαίδευσης είναι απαραίτητο να γίνουν δύο βρεφονηπιακοί σταθμοί, ένα γυμνάσιο και ένα δημοτικό σχολείο. Από τις πρώτες προτεραιότητες του δήμου, όπως είπε, είναι οι αναπλάσεις του κτήματος Κωνσταντινίδη και της περιοχής της Λίμνης, ώστε να μετατραπούν σε πνεύμονες πρασίνου.

"Για να μπορέσει όμως ο δήμος να λειτουργήσει και να προσφέρει στους δημότες πρέπει πρώτα απ' όλα να ρυθμίσει το χρέος του, που ανέρχεται στα 600 εκατομμύρια και αυτά είναι οφειλές της προηγούμενης δημοτικής αρχής", υπογράμμισε ο Γ. Λάππας και κατέληξε: "Ζητάμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης των Ζεφυριωτών όχι για να "ολοκληρώσουμε" το έργο μας, όπως λένε οι άλλοι, αλλά για να δώσουμε συνέχεια".

Στη συνέλευση παραβρέθηκε ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ στη Δυτική Αττική Αντώνης Χοροζάνης,ο οποίος κατέθεσε την εμπειρία του από τη συνεργασία που είχε πολλές φορές με τον δήμαρχο Ζεφυρίου. "Πολλές φορές ο δήμαρχος Ζεφυρίου έδωσε μάχες μαζί με τη ΝΑΣ για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων της περιοχής. Και παρ' όλο που η παράταξή μας έχει έναν μόνο νομαρχιακό σύμβουλο, κάναμε ό,τι μπορούσαμε, για να μην περάσει η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που προωθείται από τη νομαρχιακή αρχή της Δυτικής Αττικής".

Ο Αντ. Χοροζάνης υπογράμμισε την ανάγκη να εκλεγούν αγωνιστές δήμαρχοι, που θα αντιπαλεύουν τη φορομπηχτική, ανταποδοτική πολιτική που προωθείται από την κυβέρνηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα που γίνονται στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, διευκρίνισε ότι δεν ωφελούν τους κατοίκους, αλλά τα μεγάλα συμφέροντα.

Με το ζόρι το ραντάρ στην Περαία

Ενταση επικράτησε χτες το πρωί στην Περαία Θεσσαλονίκης, όταν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας απέκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν στην περιοχή "Αντλιοστάσιο", προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες για την εγκατάσταση του ραντάρ εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου "Μακεδονία". Οι κάτοικοι, όταν πληροφορήθηκαν την παρουσία των συνεργείων που προστατεύονταν από 400 περίπου άνδρες των ΜΑΤ και ΕΚΑΜ συγκεντρώθηκαν στην περιοχή, όπου επρόκειτο να γίνουν οι εργασίες για να εμποδίσουν τον εργολάβο να αρχίσει τις εκσκαφές. Στη διάρκεια των επεισοδίων που ακολούθησαν πολίτες απωθήθηκαν βίαια από την Αστυνομία, ενώ συνελήφθησαν και τρεις κάτοικοι της Περαίας, οι Π. Κατσαρίδης,Χρ. Μάντζαρης και Ν. Μάντζαρης.

Στις 11 χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των κοινοταρχών της περιοχής και της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση του ραντάρ προσέγγισης. Την ίδια ώρα μαθητές και μαθήτριες της Περαίας συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοτικό κατάστημα, κρατώντας μαύρες σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα. Η Επιτροπή Αγώνα υποστηρίζει ότι το ραντάρ που εγκαθίσταται είναι πολύ ισχυρό σε ισχύ για μια κατοικημένη περιοχή. Εχει γίνει ήδη προσφυγή κατά της επίταξης της έκτασης, ενώ οι κάτοικοι έχουν προσβάλει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων η οποία, όπως λένε, "βρίθει λαθών".

Συνάντηση με τους κοινοτάρχες της περιοχής είχε χθες ο Γ. Κατσαρός,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος ενημερώθηκε για τις απόψεις της Επιτροπής Αγώνα κατά της εγκατάστασης. Ο Γ. Κατσαρός εξέφρασε την έκπληξη του για τον τρόπο και τη χρονική στιγμή που επιλέχθηκε για να γίνει η έναρξη των εργασιών για το ραντάρ, δεδομένου ότι στις 8 Μάη αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ που θα δίνει λύση στο θέμα και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θα κάνει σχετική παρέμβαση στη Βουλή για το ζήτημα. Επίσης, μετά από σχετικό διάβημα του Γ. Κατσαρού στην Αστυνομική Διεύθυνση αφέθηκαν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες κάτοικοι.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ
Στάσεις εργασίας την ερχόμενη βδομάδα

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πάτρας. Από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή θα πραγματοποιούν καθημερινά 3ωρες στάσεις εργασίας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μαζί με τα άλλα αιτήματα του κλάδου και την καταβολή του πριμ παραγωγικότητας. Σε ανακοίνωσή της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" εργαζομένων στο Δήμο επισημαίνει: "Δήμαρχος και δημοτική αρχή της πόλης, πιστοί υπηρέτες αυτής της πολιτικής, αρνούνται να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Παράλληλα κατασυκοφαντούν τον αγώνα, με πρόσχημα δήθεν τη συσσώρευση των σκουπιδιών. Δεν είδαμε όμως την ίδια ευαισθησία για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, π. χ. στην καθαριότητα, που σημαντικός αριθμός έχει έρθει σε επαφή με τον ιό της ηπατίτιδας Β. Κυβέρνηση και δημοτική αρχή έχουν μετατρέψει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε φορομπηχτικό οργανισμό έρμαιο της αισχροκέρδειας των μεγαλοεργολάβων. Καταδικάζουν τους εργαζόμενους σε μόνιμη λιτότητα. Δρομολογούν την άρση της μονιμότητας και την επέκταση της μερικής απασχόλησης. Μέσα από τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις.

Σε όλα αυτά απαντάμε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, βάζοντας τα πραγματικά αιτήματα των εργαζομένων και όχι με εκπτώσεις στα δίκαια αιτήματά μας. Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΣΕΑΜ, ΣΥΝ, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας", αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σε κυβέρνηση και δήμο. Αποστέωσαν το διεκδικητικό πλαίσιο μόνο στη διεκδίκηση των αναδρομικών. Είναι οι ίδιες παρατάξεις που μαζί με τη ΔΑΚΕ στήριξαν στην ΑΔΕΔΥ τον κοινωνικό διάλογο και όλες τις κυβερνητικές επιλογές. Ο δρόμος που οδηγεί στη λύση των προβλημάτων, καταλήγει η ανακοίνωση, είναι ο δρόμος της ενότητας, του αγώνα και της κοινής πάλης όλων των εργαζομένων".

Εκδηλώσεις Δημοτικών Κινήσεων

Συγκέντρωση με κύρια θέματα το πρόγραμμα δράσης της παράταξης, την παρουσίαση της προγραμματικής διακήρυξης και την ανάδειξη του υποψήφιου δημάρχου στις ερχόμενες εκλογές, πραγματοποιεί αύριο η "Αγωνιστική Δημοκρατική Ενότητα" Αλίμου.Η συγκέντρωση θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου (Ιωνίας 96) στις 10.30 το πρωί.

  • H "Δημοκρατική Ενότητα" Νίκαιας προσκαλεί στο καθιερωμένο χρονιάτικο γεύμα ενημέρωσης, κεφιού και ψυχαγωγίας, αύριο, στο κέντρο "Κοκκινιώτισσα" (7ης Μάρτη 101, πρώην Κονδύλη, στη Νίκαια). Η προσέλευση θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα τελειώσει στις 6 το απόγευμα.
  • Η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση" Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης καλεί τους φίλους και οπαδούς της αύριο, στις 11 π.μ., στην εκδήλωση όπου θα καθοριστούν οι στόχοι της Κίνησης για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και θα γίνει η ανακήρυξη του επικεφαλής της Κίνησης και υποψήφιου δημάρχου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην ταβέρνα "Κρεωνίδης", στη Λεωφόρο ΟΧΙ.
  • Η "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία" Κερατσινίου διοργανώνει εκδήλωση γιορτασμού της 8ης Μάρτη, Ημέρας αφιερωμένης στη Γυναίκα, αύριο στις 4.30 μ.μ. στο καφέ - μπαρ ΜΕΛΙΡΡΥΤΟ, Παναγή Τσαλδάρη 121, στην Αμφιάλη.
ΑΥΛΩΝΑΣ
Συγκέντρωση σήμερα έξω από τις φυλακές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις φυλακές του Αυλώνα θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 7.30 το πρωί οι κάτοικοι της περιοχής. Την απόφαση αυτή πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σε έκτακτη συνεδρίασή του γι' αυτό το θέμα. Αποφάσισε επίσης την ερχόμενη Τετάρτη οι κάτοικοι μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους να συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, καθώς επίσης και να διακόψουν την υδροδότηση των φυλακών.

ΠΟΕ - ΟΤΑ: αγωνιστική ετοιμότητα

Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας μετά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης να εξετάσει τα αιτήματά τους.

Χθες συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ - ΟΤΑ και αποφάσισε να δώσει ένα εύλογο χρονικό περιθώριο προκειμένου η κυβέρνηση, κάτω από την πίεση του αγώνα τους, να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις. Στο τελευταίο δεκαήμερο του Μάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου το Γενικό Συμβούλιο και αν μέχρι τότε δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά τους θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις. Νωρίτερα οι πρόεδροι των πρωτοβάθμιων σωματείων όλης της χώρας είχαν συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας και το μήνυμα από όλη την Ελλάδα είναι πως οι εργαζόμενοι πλέον δεν παραπλανώνται από υποσχέσεις αλλά απαιτούν συγκεκριμένα μέτρα και δεσμεύσεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ