Σάββατο 7 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ
Στάσεις εργασίας την ερχόμενη βδομάδα

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πάτρας. Από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή θα πραγματοποιούν καθημερινά 3ωρες στάσεις εργασίας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μαζί με τα άλλα αιτήματα του κλάδου και την καταβολή του πριμ παραγωγικότητας. Σε ανακοίνωσή της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" εργαζομένων στο Δήμο επισημαίνει: "Δήμαρχος και δημοτική αρχή της πόλης, πιστοί υπηρέτες αυτής της πολιτικής, αρνούνται να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Παράλληλα κατασυκοφαντούν τον αγώνα, με πρόσχημα δήθεν τη συσσώρευση των σκουπιδιών. Δεν είδαμε όμως την ίδια ευαισθησία για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, π. χ. στην καθαριότητα, που σημαντικός αριθμός έχει έρθει σε επαφή με τον ιό της ηπατίτιδας Β. Κυβέρνηση και δημοτική αρχή έχουν μετατρέψει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε φορομπηχτικό οργανισμό έρμαιο της αισχροκέρδειας των μεγαλοεργολάβων. Καταδικάζουν τους εργαζόμενους σε μόνιμη λιτότητα. Δρομολογούν την άρση της μονιμότητας και την επέκταση της μερικής απασχόλησης. Μέσα από τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις.

Σε όλα αυτά απαντάμε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, βάζοντας τα πραγματικά αιτήματα των εργαζομένων και όχι με εκπτώσεις στα δίκαια αιτήματά μας. Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΣΕΑΜ, ΣΥΝ, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας", αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σε κυβέρνηση και δήμο. Αποστέωσαν το διεκδικητικό πλαίσιο μόνο στη διεκδίκηση των αναδρομικών. Είναι οι ίδιες παρατάξεις που μαζί με τη ΔΑΚΕ στήριξαν στην ΑΔΕΔΥ τον κοινωνικό διάλογο και όλες τις κυβερνητικές επιλογές. Ο δρόμος που οδηγεί στη λύση των προβλημάτων, καταλήγει η ανακοίνωση, είναι ο δρόμος της ενότητας, του αγώνα και της κοινής πάλης όλων των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ