Σάββατο 7 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Αγώνες για τα δικαιώματα
  • Δύο ημερίδες σε Λάρισα και Σάμο οι κεντρικές εκδηλώσεις της ΟΓΕ
  • Συγκέντρωση έξω από το ΜΙΝΙΟΝ διοργανώνουν τη Δευτέρα εργατικά σωματεία της Αθήνας
  • Μια ώρα στάση εργασίας τη Δευτέρα αποφάσισε το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος

Δύο ημερίδες, όπου θα παρουσιαστούν αποτελέσματα ερευνών για την άνεργη γυναίκα και την τρίτη ηλικία είναι οι κεντρικές εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας για την "Ημέρα της Γυναίκας".

Η μία ημερίδα, όπου θα παρουσιαστούν τ' αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησαν οι σύλλογοι της ΟΓΕ στη Θεσσαλία κι αφορά στην "εικόνα της άνεργης γυναίκας στ' αστικά κέντρα της Θεσσαλίας", γίνεται αύριο Κυριακή, στις 10 π.μ. στο "Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο" Λάρισας. Συνδιοργανωτές είναι η ΟΓΕ και οι σύλλογοι - μέλη της σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λιτόχωρο, ενώ θα την παρακολουθήσουν Σύλλογοι Γυναικών απ' όλη την Ελλάδα.

Η άλλη ημερίδα με θέμα: "Η τρίτη ηλικία μπροστά στο 2000", γίνεται επίσης αύριο στη Σάμο. Σ' αυτήν θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν τα συμπεράσματα της έρευνας του Συλλόγου Γυναικών Σάμου του νησιού για τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας.

Στο μεταξύ, ένα ακόμα σωματείο, η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ),θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση, που οργανώνεται με πρωτοβουλία σωματείων της Αθήνας, μεθαύριο Δευτέρα στις 6.30 μ.μ. έξω απ' το"Μινιόν". Η ΟΓΕ καλεί όλες τις γυναίκες να συμμετάσχουν σ' αυτήν τη συγκέντρωση. Στον πεζόδρομο έξω από το "Μινιόν" θα τιμήσουν την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας τα εργατικά σωματεία Εμποροϋπαλλήλων - Εργαζομένων στο "Μινιόν",Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας - Δέρματος,Φαρμακεργατών - Φαρμακοϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Κλινικών και Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Παράλληλα, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος έχει κηρύξει μια ώρα στάση εργασίας (μεταξύ 11 π.μ. και 1 μ.μ. ), στη διάρκεια της οποίας θα γίνουν εκδηλώσεις μέσα σε εργοστάσια.

Στο μεταξύ, επιτυχία είχε η εκδήλωση με θέμα "Γυναίκα και Παιδεία", που διοργάνωσε στα Τρίκαλα ο τοπικός Σύλλογος Γυναικών. "Η παιδεία - είπε στην ομιλία της η Ντίνα Τσούβα,πρόεδρος του Συλλόγου - αποτελεί το θερμοκήπιο, μέσα στο οποίο η γυναίκα αποκτά αυτοπεποίθηση, γνωριμία με τις ικανότητές της, προϋποθέσεις απαραίτητες για να προχωρήσεις, χωρίς ανασφάλειες, στη χειραφέτηση και την απελευθέρωσή της". Αναφερόμενη στον νέο αντιεκπαιδευτικό νόμο της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι "αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη κουτσουρεμένη δημόσια και δωρεάν παιδεία και σηκώνει τείχη αποκλεισμού στη μόρφωση των παιδιών του λαού μας. Θα πλήξει, δε, ιδιαίτερα τις γυναίκες, που, χάνοντας το δικαίωμα στη δωρεάν δημόσια παιδεία, θα κυνηγούν, μισοειδικευμένες και μισοαναλφάβητες, μια θέση στην αγορά εργασίας, πέφτοντας θύματα της εκμετάλλευσης". Και κατέληξε τονίζοντας, ότι "το ενιαίο μέτωπο από μαθητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικούς, γονείς και τις γυναίκες μπορεί να ματαιώσει αυτά τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια".

  • Η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της χαιρετίζει τους αγώνες των γυναικών στη χώρα μας και καλεί τις εργαζόμενες στο δημόσιο σε αγωνιστική συσπείρωση.
  • Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) οργανώνει αύριο μια ειδική παράσταση του θεατρικού έργου "Ορφέας και Ευρυδίκη", στο θέατρο "Αλφα".
  • Θερμό, αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες που δίνουν την καθημερινή μάχη, για ν' ανταποκριθούν στα καθήκοντα της εργασίας και του νοικοκυριού απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΛΤΑ.
  • "Στην Ελλάδα η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων σε καθεστώς διαρκούς ανασφάλειας είναι γυναίκες. Ζητάμε πλήρη απασχόληση, πλήρη δικαιώματα για τις γυναίκες", τονίζει, με δική του ανακοίνωση, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μυτιλήνης.
  • Ο Σύλλογος Γυναικών Αρτας,διοργανώνει αύριο στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο "Κρόνος" συζήτηση με θέμα: "Εϊτζ και γυναίκα σήμερα".
  • Ο Σύλλογος Γυναικών Αχαρνών πραγματοποιεί συνέλευση τη Δευτέρα, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του (Αχαρνών 152) με θέμα: "Εκλογή αντιπροσώπων για το 7ο Συνέδριο της ΟΓΕ".
  • Οι Γιατροί του Κόσμου,διοργανώνουν τριήμερη έκθεση φωτογραφίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, από μεθαύριο, με θέμα: "Ας σηκώσουμε το πέπλο από το πρόσωπο της γυναίκας του Αφγανιστάν".
  • Τον καταυλισμό των Κούρδων προσφύγων, στον Αγιο Στέφανο Αττικής, θα επισκεφθεί αύριο ο σύλλογος "Εστία της Γυναίκας" Περάματος.Ο σύλλογος συγκεντρώνει είδη προσωπικής υγιεινής, τρόφιμα και φάρμακα. Τηλέφωνα επικοινωνίας 44.11.117 και 40.21.633.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ